Picnic Barcelona | een nieuwe beleving - My Curly Way

Picnic Barcelona | een nieuwe beleving

donderdag, april 27th, 2017

 

Okay, met een beetje schaamte schrijf ik deze eerste zin in drie maanden (!!) tijd. Ja.. het is écht zo lang geleden dat ik voor het laatst iets op mijn blog publiceerde. Waar ik in die tijd bijna alleen schreef over de Haagse must-sees, is een personlijk, reis, of ander artikel lange tijd uitgebleven. Don’t get me wrong.. ik hou nog steeds zielsveel van schrijven en heb het eerlijk gezegd ook echt gemist. Maar ja, het leven gebeurd ook en ik heb daar de laatste tijd enorm van genoten. Ik werk sinds acht maanden bij mijn droombaan, heb veel reizen achter de rug en geniet van elk moment. Daarom is mijn blog een beetje naar de achtergrond gedreven, maar ik ga het met veel energie en motivatie weer oppakken! Niet omdat het moet, maar omdat het kan. Dat is voor mij belangrijk, niets moet, ik schrijf omdat ik het leuk vind, niet omdat er content op mijn website moet verschijnen. Dus voor jou, die er nog steeds is en dit leest, dank je wel! 

 
picnic-barcelona-luxe-park

Picnic! Picnic!

Zo nu ik dat gezegd heb, back to business. Een tijdje geleden kreeg ik een mailtje van Sofia, een jonge vrouw uit Barcelona die samen met haar vriend Miquel, een nieuw concept hebben opgezet. Ze werken met zijn tweetjes aan een modern picknick idee en steunen daar tegelijkertijd de lokale bevolking mee. Voor de Catalanen, door de Catalanen kun je zeggen. Picnic! Picnic! is een nieuwe, originele en leuke activiteit die bestaat uit een complete picknick service. Want wat is nu een goede picknick? Eén waarbij aan alles gedacht is? Inclusief lekker, authentiek en kwalitatief goed eten, drinken en bestek?

Picnic! Picnic! doet precies dat en gaat nog een stap verder, ze werken uitsluitend met kleine en lokale ondernemingen en de producten die ze aanbieden zijn allemaal typisch Spaans en Catalaans. Verse, gourmet-producten met uitsluitend goede ingrediënten die je niet in de supermarkt tegen zult komen. Alleen al bij het zien van hun menu’s loopt het water me in de mond: zwart brood met verse kaas en kip, bagels met gerookte zalm en roomkaas, truffelchips, gestoomde brioche broodjes van groene thee en bosbessen, gazpacho en natuurlijk Spaanse serrano ham. Je kunt Picnic! Picnic! overal in heel Barcelona gratis laten bezorgen. Laat het picknickmandje relaxt bezorgen in Parc Güell, Arc de Triomf, Parc de Citadelle of op het strand! 

Duurzaam en eerlijk

Wat ik zo leuk vind aan Sofia en Miquel’s concept, is dat ze oprecht bezorgd zijn om het welzijn van hun land en stad. Ze hebben picknicken aangepast aan onze moderne en hedendaagse manier van leven, door picknicken een gastronomische, sociale en culturele ervaring te maken. En daarmee maken ze de wereld ook een klein beetje beter, door juist de kleine ondernemers winstgevender te maken, in plaats van de toeristische hotspots te sponsoren. De filosofie van Sofia vind ik bewonderenswaardig, ze vindt dat de economie in Barcelona niet gelijk is verdeeld. Met name de toeristische trekpleisters verdienen veel aan de één miljoen reizigers die jaarlijks naar Barcelona gaan (restaurants, hotels, bars etc). Maar de lokale entrepreneurs worden niet zo rijkelijk beloond. Met Picnic! Picnic! brengt Sofia ook deze mensen onder de aandacht bij toeristen. En dat vind ik mooi. Naast al het heerlijke lokale eten en drinken en liefde en passie die in het picknickmandje zitten, zorgen ze er ook voor dat je een kaart mee krijgt en adviseren ze je graag wat de leukste plekken zijn om in Barcelona te picknicken.

 

picnic-barcelona-luxe-park

Hoe werk het?

Super simpel, je kiest eerst je picknickmand uit:

Grab & Go Basket vanaf € 6

Je krijgt een groot kleed (160 x 160 cm) bamboo en houten bestek, kopjes en borden, servetten en een Picnic! Picnic! tote bag.

Plus Basket vanaf € 9

Bij de  Plus mand krijg je hetzelfde als bij de Grab & Go basket, uitgebreid met een waterproof kleed, kussentjes en een dienblad met mosquito net.

Als je wilt kunnen Sofia en Miquel de picknick ook voor je klaar zetten, als verrassing voor je geliefde, of voor een professionele fotoshoot. Je kunt ook allerlei accessoires erbij kiezen zoals een strandparasol of bloemen. Op de accessories and more sectie vind je hun collectie aan props.

Luxury Basket vanaf € 75

Als je aan luxe denkt, denk je aan: cava! Tenminste, in Spanje wel. Bij deze basket hoef jij niets te doen, je hoeft alleen maar op de plek van bestemming aan te komen. Daarnaast krijg je uiteraard een koude fles cava on ice, een bos bloemen, twee Picnic! Picnic! tote bags, een mega groot kleed (+ onderdeken), kaas cloche, kussens voor comfort, thermoskannen, een ouderwetse rieten mand en aardewerken servies.

En stap twee is het kiezen van je menu: InCity, Mediterranean en Sweet. Die je trouwens ook helemaal zelf mag samenstellen.

picnic-barcelona-luxe-park

Ik ben fan van Picnic! Picnic! en zodra ik weer in Barcelona ben ga ik het concept ook zeker uitproberen! Weer eens wat anders dan impulsief picknicken en barbecueën (lees: last-minute naar de supermarkt racen en alles in je winkelmandje gooien en hopen dat je er wat lekkers van kan maken). Wat vind jij van dit idee? 

Veel liefs! 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Elke dag hoort Den Haag er wat mij betreft steeds een stukje meer bij.. en dan bedoel ik “bij” the hip & happening restaurantjes, hotspots, bars en café’s. Natuurlijk zit Den Haag al bomvol goeie adresjes (om een paar te noemen: Milú, Pastanini, Little V, Triana, Café Pistache en newly opened Jamey Bennet) en het ontbreekt […]

  Okay, met een beetje schaamte schrijf ik deze eerste zin in drie maanden (!!) tijd. Ja.. het is écht zo lang geleden dat ik voor het laatst iets op mijn blog publiceerde. Waar ik in die tijd bijna alleen schreef over de Haagse must-sees, is een personlijk, reis, of ander artikel lange tijd uitgebleven. […]

Ik neem je elke vrijdag mee naar de 3 leukste events en festivals van Den Haag & Scheveningen. En dat allemaal onder de noemer ‘weekend must-sees’, van hippe food events en muzikale belevenissen tot unieke marktjes en alles er tussen in! Dit weekend op het menu; it’s all about food & good vibes!

Ik neem je elke vrijdag mee naar de 3 leukste events en festivals van Den Haag & Scheveningen. En dat allemaal onder de noemer ‘weekend must-sees’, van hippe food events en muzikale belevenissen tot unieke marktjes en alles er tussen in!  Dit weekend op het menu;  dansbare feestjes, storytelling & een nieuwjaarsborrel. Boterhard De 6e editie […]