Review: natuurlijke Afrikaanse producten van ButterWise - My Curly Way

Review: natuurlijke Afrikaanse producten van ButterWise

zaterdag, september 17th, 2016

butterwise-boter-sheaboter-afrikaans-natuurlijk-product

Op hét natural hair event Party over Hair van My Black Hair ontmoette ik Jeroen Weijs, de eigenaar en oprichter van Butterwise (see what he did with the name there?). Hij vertelde mij dat zijn shea butters de beste op de markt zijn, dan wordt je als voorstander van natuurlijke verzorgingsproducten wel nieuwsgierig natuurlijk. De shea butter die ik normaal gesproken in huis heb komt van de toko uit China Town, maar volgens Jeroen zou zijn shea butter mij omver blazen. And that was that, want een aantal weken later ontving ik 125gr Shea Butter en een sample van baobab olie en cacao boter. Als echte shea lover neem ik je graag mee in mijn ervaringen met de producten van Butterwise!

Wat is Butterwise?

De oprichters van ButterWise hebben een groot hart en doen alleen werk waarbij duurzaamheid en de schoonheid en kracht van de natuur centraal staat. Als inspiratiebron heeft ButterWise het prachtige continent Afrika altijd voor ogen gehad, met haar verborgen schatten en natuurlijke wonderen. Jeroen Weijs vindt het belangrijk om iedereen kennis te laten maken met de juweeltjes van de Afrikaanse natuur, want daar vind je vaak de mooiste verzorgingsproducten en niet in de drogisterij. ButterWise focust zich vooral op producten die uitzonderlijke eigenschappen bevatten en om de beste oliën en vetten uit West Afrika naar de Europese markt te brengen direct van de bron en tegen eerlijke prijzen. Win win zou je zeggen, mooie producten waar de wereld ook en stukje beter van wordt. 

butterwise-boter-sheaboter-afrikaans-natuurlijk-product

ButterWise is gespecialiseerd in het verkopen van de fijnste West-Afrikaanse producten en expert in Shea Butter en Cacao Butter. Daarnaast verkopen ze ook bijzondere producten zoals o.a.: Moringa Olie, Afrikaanse Zwarte Zeep, Kombo Butter, Baobab Poeder en Baobab Olie. Wat ik zo mooi vind aan ButterWise is dat ze duurzaamheid als belangrijk speerpunt hebben. Ze zetten zich vooral in voor het milieu, de maatschappij en de economie. Alle producten van ButterWise zijn op een sociaal verantwoorde en milieuvriendelijke manier geproduceerd. Gotta love it! En het houdt niet op… want ButterWise is ook een vertegenwoordiger van The Savannah Fruits Company, een bedrijf uit Ghana die de Ghanese vrouw meer autonomie geeft en tegelijkertijd de gemeenschappen in Noord Ghana ondersteunt.

butterwise-boter-sheaboter-afrikaans-natuurlijk-product

Ongeraffineerde Shea Butter

Shea butter is voor mij het fijnste body product dat bestaat! En ik heb in mijn 27 jaar al heel wat lotions, cremes, zalfjes en butters versleten. Toch komt niets ook maar een haar in de buurt van shea butter. Naast dat het bij de toko bijvoorbeeld erg goedkoop te verkrijgen is (en in grote hoeveelheden), is het ook een puur natuurlijk product die doet wat het moet doen. De Shea Butter van ButterWise komt in een super mooi aluminium blikje, die makkelijk mee te nemen is. Het openen van het blikje gaat niet zonder handleiding: gewoon rustig draaien en tegelijkertijd draaien. Vooral niet wrikken, dan ben je namelijk wel even bezig.

Eenmaal geopend komt de vertrouwde geur van shea butter je tegemoet, 125 gram pure liefde in een blikje. De shea butter die ik heb is van de biologische ongeraffineerde variant (ook wel ‘raw’ shea butter), de puurste vorm. De geraffineerde variant is bewerkt en verliest tijdens het proces veel van haar vitaminen en mineralen. Sommigen houden niet van de geur van pure shea butter, ik vind het juist heerlijk. ButterWise is goed in wat ze doen, en werken alleen met de producten van de hoogte kwaliteit, traditioneel handgemaakt, en op een eerlijke wijze gecreëerd. Dat kan ik alleen maar bevestigen!

Enkele voordelen van de rauwe shea butter op een rijtje: behandeling van o.a. brandwonden, vlekken, eczeem, rimpels, striae, rijk aan vitamine A en E, ideaal voor de overgevoelige huid, een intens vocht inbrengende en beschermende boter met milde antibacteriële en anti-inflammatoire eigenschappen.

Meer tropische producten

Check hier de volledige productenlijst van Butterwise. 

Baobab olie is voor mij nog een onbekende olie. Volgens Jeroen een heerlijke olie, echt “wonderspul”. Je kent die kenmerkende bomen (Tree of Life) wel die je in de serengeti ziet en in warme, droge gebieden. Het is één van de dikste bomen ter wereld met bijzondere olie die voor ons goed te gebruiken is. Het maakt je huid zacht en soepel, maar doet ook wonderen voor je haar! Baobab olie zit bomvol vitamine A, D, E & F, omega 3, 6, & 9 en antioxidanten. De olie is ultra penetrerend, enorm voedend en zelfs goed voor je huid, haar n hoofdhuid. Wil je het liever gebruiken als massageolie, go ahead! Daar is deze olie ook perfect voor. 

Cacao butter

Met deze overheerlijke boter moet je oppassen dat je je vingers er niet bij opeet! Je kan het eten, het is namelijk de cacao waar chocola van gemaakt wordt. Maar misschien is het vet alleen niet genoeg voor je chocolate cravings. Cacao boter zit vol met antioxidanten en vitamine E. De elasticiteit van je huid heeft mega veel baat bij dit mooie product. En de geur.. oh man! Die is verrukkelijk, zo wil je de hele dag ruiken. 

ButterWise is really nice!

Ik geef toe, deze kop een beetje lame, but I don’t care! ButterWise is zo een typisch bedrijf die uitstraalt “what you see is what you get” Daar hou ik van! Pure en eerlijke producten, rechtstreeks uit Ghana met zorg geproduceerd, voor ons om van te genieten en profiteren. ButterWise is zeker een die ik iedereen aanraad, mooie, fijne producten, die ook nog eens lang mee gaan. Wat wil een mens nog meer?

Q | Wat zijn jouw favoriete verzorgingsproducten?

 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Elke dag hoort Den Haag er wat mij betreft steeds een stukje meer bij.. en dan bedoel ik “bij” the hip & happening restaurantjes, hotspots, bars en café’s. Natuurlijk zit Den Haag al bomvol goeie adresjes (om een paar te noemen: Milú, Pastanini, Little V, Triana, Café Pistache en newly opened Jamey Bennet) en het ontbreekt […]

  Okay, met een beetje schaamte schrijf ik deze eerste zin in drie maanden (!!) tijd. Ja.. het is écht zo lang geleden dat ik voor het laatst iets op mijn blog publiceerde. Waar ik in die tijd bijna alleen schreef over de Haagse must-sees, is een personlijk, reis, of ander artikel lange tijd uitgebleven. […]

Ik neem je elke vrijdag mee naar de 3 leukste events en festivals van Den Haag & Scheveningen. En dat allemaal onder de noemer ‘weekend must-sees’, van hippe food events en muzikale belevenissen tot unieke marktjes en alles er tussen in! Dit weekend op het menu; it’s all about food & good vibes!

Ik neem je elke vrijdag mee naar de 3 leukste events en festivals van Den Haag & Scheveningen. En dat allemaal onder de noemer ‘weekend must-sees’, van hippe food events en muzikale belevenissen tot unieke marktjes en alles er tussen in!  Dit weekend op het menu;  dansbare feestjes, storytelling & een nieuwjaarsborrel. Boterhard De 6e editie […]