DE HAAGSE MUST-SEES #44 - My Curly Way

DE HAAGSE MUST-SEES #44

woensdag, augustus 31st, 2016

Ik neem je elke vrijdag mee naar de 5 leukste events en festivals van Den Haag & Scheveningen. En dat allemaal onder de noemer ‘weekend must-sees’, van hippe food events en muzikale belevenissen tot unieke marktjes en alles er tussen in! 

Dit weekend op het menu; dit weekend ruilen we de slippers en surfboards even in voor sneakers en racefietsen, want we gaan naar de binnenstad voor de 5 chillste events van het 1e weekend van september!

festival-feesten-zomer-mensen-schmink

Jazz in de Regentes

Na Jazz in De Gracht is het nu de beurt aan Jazz in de Regentes in de eigenzinnige wijk Segbroek/Regentessekwartier. Het Koningsplein zal keihard Jazz muziek door de straten laten galmen en op elke hoek van de straat versierd zijn met foodtrucks. Jazz in De Gracht is de grote moeder van dit event, maar in de Regentes houden ze van kleinschalig, intiem en persoonlijk. Een heus buurt festival kun je het noemen.

Jazz in de Regentes – 2 september, €15, 17.00 – 23.00, Koningsplein, Den Haag

Outdoor Solar Cinema

We blijven nog even in de buurt van Zeeheldenkwartier voor de gratis openlucht bioscoop. Welke film je gat zien, weet je pas zodra de eerste minuten worden afgespeeld. Een beetje verrassing hoort erbij toch? Natuurlijk kun je ook genieten van een hapje en drankje op het plein en neem vooral je eigen klapstoel mee (als je die lekkerder vind zitten – want er is plek voor 200 man). Don’t forget your dekentje, het is tenslotte al september he! Niets zo verraderlijk als het Nederlandse weer.. 

Outdoor Solar Cinema– 2 september, 20.00 – 23.00, Zeeheldenkwartier, Den Haag

Embassy Festival 

Het is alweer de 4e editie van het ambassade festival, waar een golf aan culturen je om de oren vliegt. Wat je kunt verwachten? Heel veel culture clashes, ontmoetingen, een muzikaal programma waar je U tegen zegt, literatuur, activiteiten voor de kids en uiteraard  eten van alle windstreken. Een betere kennismaking met 40 landen is er niet! 

Embassy Festival – 3 september, 12.00 – 20.00, Lange Voorhout, Den Haag

90s Sweat

Het 1e weekend van september starten we lekker met een avondje vol met de fijnste hip-hop en R&B uit de jaren 90 & early 2000s. Deze editie is speciaal voor de dames, of je dan iets extra’s krijgt is nog maar de vraag. Zet je zelf alvast op aanwezig, sta je in ieder geval op de lijst. 

90s Sweat– 3 september, 23.30 – 05.00, €, Centrum, Den Haag

circus-theater-voorstelingen-festival

Haags UIT festival (dag en nach)

Het nieuwe culturele seizoen wordt afgetrapt met de 44e editie van het Haags UIT Festival! Deze wordt traditioneel gestart met het Haags Nach feestje op 3 september en wordt helemaal in stijl afgesloten op zondag 4 september met het dag programma. Bij de centrale bushalte stap je gratis op de bus op weg naar al het culturele geweld. Zo vlieg je van het ene naar het andere theater om diverse optredens te checken. De afterparty van UIT Nach is tijdens het 80s-90s-Nullies feestje in het Paard van Troje.

Zondag > kun je van theater, dans, amateurkunst en veel meer genieten op meer dan 10 locaties in de binnenstad! Het Lange Voorhout en Spuiplein zijn vandaag dé cultuur hotspot van de stad en je krijgt hier een gratis voorproefje van de voorstellingen van het komende seizoen. Helemaal voor niks, noppes & nada! 
Kijk voor het actuele programma op www.haagsuitfestival.nl

Haags UIT festival (dag en nach)– 3 en 4 september, 19.00 – 04.00, Centrum, Den Haag

Haags UIT Festival– 4 september, 13.00 -18.00, Centrum, Den Haag

 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Elke dag hoort Den Haag er wat mij betreft steeds een stukje meer bij.. en dan bedoel ik “bij” the hip & happening restaurantjes, hotspots, bars en café’s. Natuurlijk zit Den Haag al bomvol goeie adresjes (om een paar te noemen: Milú, Pastanini, Little V, Triana, Café Pistache en newly opened Jamey Bennet) en het ontbreekt […]

  Okay, met een beetje schaamte schrijf ik deze eerste zin in drie maanden (!!) tijd. Ja.. het is écht zo lang geleden dat ik voor het laatst iets op mijn blog publiceerde. Waar ik in die tijd bijna alleen schreef over de Haagse must-sees, is een personlijk, reis, of ander artikel lange tijd uitgebleven. […]

Ik neem je elke vrijdag mee naar de 3 leukste events en festivals van Den Haag & Scheveningen. En dat allemaal onder de noemer ‘weekend must-sees’, van hippe food events en muzikale belevenissen tot unieke marktjes en alles er tussen in! Dit weekend op het menu; it’s all about food & good vibes!

Ik neem je elke vrijdag mee naar de 3 leukste events en festivals van Den Haag & Scheveningen. En dat allemaal onder de noemer ‘weekend must-sees’, van hippe food events en muzikale belevenissen tot unieke marktjes en alles er tussen in!  Dit weekend op het menu;  dansbare feestjes, storytelling & een nieuwjaarsborrel. Boterhard De 6e editie […]