5 x waarom katten beter zijn dan honden - My Curly Way

5 x waarom katten beter zijn dan honden

vrijdag, juli 15th, 2016

katten-kitties-cats-pet

Mijn hele leven lang heb ik katten maar en vreemd soort gevonden, soms zelfs doodeng. Honden waren in mijn ogen altijd ‘a mans best friend’, trouw en super aanhankelijk. En katten daarentegen, hebben een eigen willetje, zijn een tikkeltje arrogant en onvoorspelbaar, en ze kunnen je uit het niets ineens aanvallen. Ook was ik als klein kind mega allergisch, dus een kat was never een optie. Until one day.. 

*Disclaimer: dit artikel is geschreven door een crazy cat lady en is geen persoonlijke aanval op honden of dog people. Ik heb ook een grote liefde voor honden, maar katten zijn gewoon cooler.  

deceptionTotdat vorig jaar zomer de magische dag aanbrak dat mijn vriend en ik de trotse eigenaren werden van twee uber lieve kittens. Het begon allemaal met het afstruinen van het internet naar cute kitty pictures en op een gegeven moment veranderde dat in een kleine obsessie waarin we dagelijks plaatjes naar elkaar stuurden van kittens. It’s safe to say dat ik nu #teamkat ben geworden en ik heb 5 redenen waarom katten gewoon nét iets leuker zijn dan honden. Wedden dat je stiekem ook een cat-person bent?

britse-kort-haar-poes-kitten

1. Ze zijn superlief

In tegenstelling tot wat ik vroeger dacht, zijn Coco & Benedict (onze kindjes) de liefste katten ter wereld! En ja, dat zegt iedereen over zijn eigen huisdier maar ik was hier wel totaal door verrast. Als ik na een dag werken thuis kom, staan ze niet als twee hysterische viervoeters op me te springen en te lebberen, maar ze geven je wel (op hun eigen manier) erkenning en miljoenen kopjes. Ze zijn wel degelijk blij je te zien, ze tonen dit alleen op een wat coole en ingetogenere manier.

2. Zelfstandig

Heb je ooit een hond gezien die zelf naar de wc kan? Juist ja, katten kunnen dat wel. Al vanaf hun 5e week als awesome creatures leren ze de fijne kneepjes van hun moeder en jij hebt er geen omkijken meer naar. Ja okay, je moet een kattenbak verschonen, maar ook dat valt reuze mee. Ik hoef in ieder geval niet in de stortregen (of om 01.00 s’ nachts) de deur uit om ze uit te laten. En nee een kattenbak stinkt niet, Biocat fresh heeft een subtiel aroma die helpt poep- en plas geuren te verminderen. Als jij je kitten Whiskas geeft, dan zal alles wel gaan stinken. Dat komt puur doordat er troep in zit, geef ze liever versvoer van bijvoorbeeld Naturis

3. Ruiken naar bloemetjes

Ooit een hond geroken die vers uit de regen komt? Hoe lief ik honden ook vind, die geur is niet te doen! Onze katjes blijven altijd binnen en stinken dus nooit, maar ruiken zelfs eigenaardig goed. Benedict zou af en toe wel een douche kunnen gebruiken, maar Coco ruikt naar een mix van disinfectant en frangipani bloemen. Weird right? Alles better dan natte-honden-cologne. 

ragdoll-noorse-boskat-kater-kitten

4. Miauwen is beter dan blaffen

Voordat we überhaupt aan katten begonnen had ik geen idee hoeveel verschillende tonen van miauwen er zijn. Cus boyyyy there are a lot! Je merkt meteen aan je kat wanneer een miauw bedoelt is om aandacht te trekken, te irriteren, frustreren of gewoon puur om geluid te maken. Ook heb je al snel door dat er een miauw bestaat waarmee ze je begroeten. Laat ik deze laatste nou het leukst vinden, gewoon een simpele meow in plaats van oorverdovend geblaf. Fijner toch?

5. Zo heerlijk eigenwijs

Tenslotte is hun eigenwijze eigenschap precies dat wat katten zo speciaal maakt. Laat ik  een beeld voor je schetsen: je roept je hond en hij kijkt meteen naar je op of komt zelfs naar je toe. Doe je dit met een kat, kun je al gauw 10x zijn of haar naam hebben geroepen, zonder dat ze je ook maar één blik waardig gunnen. Dit onverschillige diva-gedrag maakt het juist een feest om de hele dag naar je katten te kijken haha! 

Nu weet je dus waarom je beter een kat in huis kunt halen dan een hond! Natuurlijk moet je deze blog met een dikke vette knipoog lezen, maar ik vond het leuk om de verschillen van honden en katten met elkaar te vergelijken. Zo en nu ga ik weer de katten haren van mijn zwarte broek afhalen…

Q | Wat vind jij het leukst aan je huisdier?
Foto strip: poorlydrawnlines.com 


4 reacties op “5 x waarom katten beter zijn dan honden”

 1. Tuyet schreef:

  It works quite well for me

  • daynajacky schreef:

   Glad it works for you! Everyone is different so no wonder what works for you won’t work for someone else

 2. Femke schreef:

  Leuk artikel zeg en ik snap precies wat je bedoelt. Ik heb een kat gehad namelijk. Hij overleed vorig jaar. Cats are great.

  Nu heb ik echter een hondje en ik denk dat ik dus een beetje in beide teams pas. Maar hell yeah, I get you. Na een regenbui ruikt hij niet naar koekjes nee.

  Geniet lekker van je kindjes mop!

  Liefs

  • daynajacky schreef:

   Dankjewel Femke! Leuk om te lezen dat je het snapt. Wat sneu dat je katje is overleden :(. Honden zijn ook geweldig lief! Ik ben ook team allebei, hou van alle diertjes :). Maar de eigenwijsheid van een kat, tipt niemand aan.

   Liefs!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Elke dag hoort Den Haag er wat mij betreft steeds een stukje meer bij.. en dan bedoel ik “bij” the hip & happening restaurantjes, hotspots, bars en café’s. Natuurlijk zit Den Haag al bomvol goeie adresjes (om een paar te noemen: Milú, Pastanini, Little V, Triana, Café Pistache en newly opened Jamey Bennet) en het ontbreekt […]

  Okay, met een beetje schaamte schrijf ik deze eerste zin in drie maanden (!!) tijd. Ja.. het is écht zo lang geleden dat ik voor het laatst iets op mijn blog publiceerde. Waar ik in die tijd bijna alleen schreef over de Haagse must-sees, is een personlijk, reis, of ander artikel lange tijd uitgebleven. […]

Ik neem je elke vrijdag mee naar de 3 leukste events en festivals van Den Haag & Scheveningen. En dat allemaal onder de noemer ‘weekend must-sees’, van hippe food events en muzikale belevenissen tot unieke marktjes en alles er tussen in! Dit weekend op het menu; it’s all about food & good vibes!

Ik neem je elke vrijdag mee naar de 3 leukste events en festivals van Den Haag & Scheveningen. En dat allemaal onder de noemer ‘weekend must-sees’, van hippe food events en muzikale belevenissen tot unieke marktjes en alles er tussen in!  Dit weekend op het menu;  dansbare feestjes, storytelling & een nieuwjaarsborrel. Boterhard De 6e editie […]