Review: 21 day challenge 'nothing new' - My Curly Way

Review: 21 day challenge ‘nothing new’

dinsdag, maart 15th, 2016

21-day-challenge-nothing-new-shopping

Op het moment dat ik het artikel schreef over de ‘nothing new’ 21 day challenge, dacht ik echt dat het zwaar zou worden. Iedereen die me kent weet dat ik een enorm gat in mijn hand heb, dus 21 dagen lang doorstaan zonder ook maar iets te kopen? Tja, dat zou nog wel eens een grote opgave worden en met knikkende knietjes starte ik dan ook deze challenge. Geen nieuwe kleding kopen, make-up, verzorgingsproducten, interieur-spulletjes enzovoorts, echt NADA. die tripjes naar de Albert Heijn & Jumbo waren ineens de lichtpuntjes van mijn dag haha. Benieuwd hoe ik het ervan af heb gebracht? Read on my friend! 

Vandaag is het 29 februari, een extra dag erbij dit jaar, altijd leuk natuurlijk. En dat markeert ook meteen het einde van mijn 21 day challenge. Ik heb tot mijn eigen verbazing de #21daychallenge zonder problemen en de verwachte afkick verschijnselen volbracht. Stiekem ben ik best wel een beetje trots op mezelf. 21 dagen zijn eigenlijk zó om, wat ik van te voren niet had gedacht. Het ging ook echt moeiteloos en als ik een keer een gedachte had om iets te kopen, riep ik mezelf snel tot de orde en kon ik die gedachte makkelijk laten varen. Terwijl ik normaal gesproken direct naar de winkel ren of online shop als ik eenmaal iets in mijn hoofd heb (lees: koopdrang). 

Conclusie

De 5 doelen die ik voor mezelf opstelde tijdens de 21 dagen challenge:

bewuster worden van mijn koopgedrag, mijn koopdrang veranderen, happier worden van minder spullen, geld te sparen en meer tijd en geld steken in ervaringen en mooie herinneringen.

relax-deathtophotostock

I DID IT! (op één doel na: sparen, dat is voor de volgende challenge ;)) Ik ben dankzij deze 21 dagen heel erg bewust geworden (en geconfronteerd) hoeveel ik eigenlijk uitgeef aan spullen. Van alles heb ik téveel, dus ging ik, zoals ik al schreef, alles Marie Kondo style aanpakken. Mijn kleding, sieraden, ondergoed, sokken, verzorgingsproducten, make-up en sportkleding heb ik onder handen genomen en verkocht ofwel weggegeven aan het Leger des Heils. Het voelt zoveel fijner en vrijer om te leven met minder dingen. Want om te (over)leven hebben we maar 3 dingen nodig toch? Eten & drinken, onderdak en kleding. Keep it simple is denk ik het fijnste voor de mens, want hoe meer spullen, hoe meer problemen en zorgen. 

Ik heb zelfs extra cash verdient door mijn kleding en sieraden op United Wardrobe te verkopen! Dat is natuurlijk helemaal mooi, niet shoppen maar wel een extra zakcentje verdienen. 

Zijn 21 day challenges de moeite waard?

Ik ben sterk van mening dat 21 dagen lang een vast en tastbaar doel te hebben werkt, of het nu 21 dagen lang geen suiker eten is, of 21 dagen lang niet drinken. Je maakt jezelf heel bewust van je gewoontes en routines en wordt er uiteindelijk beter van. Je doet kennis en ervaring op en je test tegelijkertijd je eigen wilskracht om iets vol te houden. Want ja, niemand die doorheeft of je een cheat day hebt gehad toch? Behalve jijzelf..  Jij bent de enige die weet of je een challenge daadwerkelijk volbracht hebt, en als je met een leugentje kunt leven is er natuurlijk niets aan de hand. Maar ik weet zeker dat er mensen zijn zoals ik, met een geweten, die daar niet mee kunnen leven ;). So stay true! En laten we eerlijk zijn, wat zijn 21 dagen nou op een mensen leven?

Veel liefde!

X


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Elke dag hoort Den Haag er wat mij betreft steeds een stukje meer bij.. en dan bedoel ik “bij” the hip & happening restaurantjes, hotspots, bars en café’s. Natuurlijk zit Den Haag al bomvol goeie adresjes (om een paar te noemen: Milú, Pastanini, Little V, Triana, Café Pistache en newly opened Jamey Bennet) en het ontbreekt […]

  Okay, met een beetje schaamte schrijf ik deze eerste zin in drie maanden (!!) tijd. Ja.. het is écht zo lang geleden dat ik voor het laatst iets op mijn blog publiceerde. Waar ik in die tijd bijna alleen schreef over de Haagse must-sees, is een personlijk, reis, of ander artikel lange tijd uitgebleven. […]

Ik neem je elke vrijdag mee naar de 3 leukste events en festivals van Den Haag & Scheveningen. En dat allemaal onder de noemer ‘weekend must-sees’, van hippe food events en muzikale belevenissen tot unieke marktjes en alles er tussen in! Dit weekend op het menu; it’s all about food & good vibes!

Ik neem je elke vrijdag mee naar de 3 leukste events en festivals van Den Haag & Scheveningen. En dat allemaal onder de noemer ‘weekend must-sees’, van hippe food events en muzikale belevenissen tot unieke marktjes en alles er tussen in!  Dit weekend op het menu;  dansbare feestjes, storytelling & een nieuwjaarsborrel. Boterhard De 6e editie […]