A curly girl's survival guide voor wintersport! - My Curly Way

A curly girl’s survival guide voor wintersport!

woensdag, maart 9th, 2016

snow-mountains-winter-sports-trees

De winter mag dan al bijna over zijn (ik tel de dagen tot de lente af), wintersportvakanties zijn nog steeds volop happening! Ook al ben ik een lente/zomerkind, ik hou ook van de sneeuw. En dan met name sneeuw op plaatsen waar het hoort te liggen (en blijft liggen!). Ik mag binnenkort weer op wintersport, maar wat neem je nu eigenlijk mee en vooral: “Hoe verzorg ik mijn krullen tijdens een actieve skivakantie?”. Mijn laatste wintersportvakantie is alweer eventjes geleden, dus vroeg ik mijn vrienden en collega’s wat je allemaal nodig hebt als je gaat skiën. Dankzij hun input en mijn eigen inbreng, heb ik een survival guide for curly girls samengesteld. Mist er iets? Laat het me weten! Als kers op de taart heb ik de 4 mooiste & meest bijzondere plekken ter wereld uitgelicht voor je volgende wintersportvakantie. 

What to bring?

Elke vakantie begint al voordat je ook maar één voet in het vliegtuig hebt gezet en een goede voorbereiding is natuurlijk het spreekwoordelijke halve werk. Je moet uitzoeken wat je allemaal mee gaat nemen op wintersport, wat je gerust thuis kunt laten én wat je absoluut nodig heb. Ga je met de auto, of met het vliegtuig? En wat voor bagage neem je mee: een koffer, backpack of duffel bag.

Deze handige paklijst van We Are Travellers helpt je zeker al een heel eind opweg, maar als curly girl  wil ik ook graag delen hoe je relaxed kan wintersporten zonder dat je een bad hair day hoeft te hebben op wintersport ;).

Makkelijke curly hairstyles

Hoe bescherm je je krullen tegen temperaturen van -5 of soms wel lager? Zoals je weet gebruik ik geen shampoo’s, conditioners of andere haarproducten maar enkel en alleen de water only methode. Wel vind ik het chill, wanneer ik lang op sportieve reis (kamperen etc) ga, om een makkelijke hair do te hebben, zodat ik er geen omkijken naar heb. Als ik op wintersport ben heb ik geen zin om ’s ochtends vroeg lange tijd aan mijn haar- en make-up te besteden. Met krullen kan je eindeloos veel, dus zocht ik de leukste haarstijlen uit voor een wintersportvakantie. And trust me ladies, there are plenty! 

Er zijn talloze protective hairstyles for natural hair en om slechts een fractie van die haarstijlen te noemen: Flat Twists, Cornrows, Box Braids, Weaves & Wigs, Crochet Braids, Twists en Ghana braids. Kim Kardashian zou de cornrows, ofwel “MTV boxer braids” weer hip & happening hebben gemaakt, en volgens RTL4 is dit dé haartrend van 2016. Gefeliciteerd, leuk dat jullie eindelijk bij de les zijn, maar deze ‘haartrend’ is niks nieuws onder de zon he. Dat terzijde..  Je kunt je krullen op veel diverse manieren rust geven tijdens een actieve wintersportvakantie en dan past die helm ook eindelijk eens op je hoofd haha! Zelf ga ik deze keer voor de 2 long cornrows (foto rechtsboven), deze stijl is zó cute en het lijkt me dat dit zo klaar is toch? Op Pinterest vind je genoeg inspiratie voor deze haarstijl. Cute, fast & easy, wat wil een mens nog meer.

Braid-hairstyles-black-cornrows-braids-curly-hair-natural

Hoe neem je alles mee?

Veel mensen gaan graag met de auto op wintersport, maar je kan natuurlijk ook vliegen. Alleen hoe neem je dan alles mee? In een koffer, backpack? Volgende week is het zover, dan ga ik op wintersport, heel luxe met het vliegtuig (fijn!) en ik neem mijn backpack + kleine trolley mee. Simpelweg, omdat alles daar prima in past. Voor mij scheelt het ook dat ik alleen wintersportkleding mee hoef te nemen, al het materiaal enzovoorts ligt al op me te wachten in Zuid Tirol. Voor wie de auto pakt voor dat ultieme wintersport gevoel, is het natuurlijk nét zo chill want je gooit de auto gewoon helemaal vol ;). Vergeet niet je auto winterklaar te maken! Hoe je dat doet? De ANWB heeft een super handige checklist die je goed voorbereid. 

snow-mountains-winter-sports-trees

4 x bijzondere wintersportlocaties

Noord Korea: staat bekend als een gesloten land, maar heeft sinds twee jaar haar deuren geopend voor wintersportliefhebbers over de hele wereld. Het 1e ski-resort van Noord-Korea bevindt zich vakbij Wonsan, een stad in het oosten van het land. Bij het 1400 hectare grote gebied kun je maar liefst kiezen uit 9 pistes en het hoogste punt, Taehwa Peak, ligt op 1360 meter boven zeeniveau. 

Lesotho: Wait, what? Skiën in Afrika? Yup, je vindt er niet alleen maar eindeloze vlaktes, baobab’s en wildlife. Ook in Afrika valt sneeuw! Lesotho is een klein onafhankelijk land wat compleet omsloten wordt door Zuid-Afrika. Afriski Mountain Resort is the place to be om te gaan skiën, van juni t/m augustus.

marokko-ski-wintersport-Oukaïmeden

Marokko: Skilift’s zijn zo passé, neem in Marokko de back to basics route en ga op de rug van een ezel de berg op! Oukaïmeden vind je op zo’n 70 kilometer van Marrakesh, met haar steile bergen is het een unieke bestemming voor de ervaren wintersporter die opzoek is naar een originelere plek dan bijvoorbeeld de Alpen. 

Hawaii: Hawaii roept direct bepaalde gevoelens op: zon, zee, wuivende palmbomen, vulkanen, strand, surfen.. maar je kunt er in de wintermaanden ook prima skiën of snowboarden! Mauna Kea is een slapende vulkaan en tevens de grootste berg ter wereld, dat maakt het ’s winters een populaire wintersportbestemming. Wanneer je deze imposante berg vanaf de voet meet, is hij maar liefst 10.206 meter hoog! Daarvan ligt 4205 meter boven zeeniveau, a unique location indeed

hawaii-vulcano-vulkaan-ski-wintersport


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Elke dag hoort Den Haag er wat mij betreft steeds een stukje meer bij.. en dan bedoel ik “bij” the hip & happening restaurantjes, hotspots, bars en café’s. Natuurlijk zit Den Haag al bomvol goeie adresjes (om een paar te noemen: Milú, Pastanini, Little V, Triana, Café Pistache en newly opened Jamey Bennet) en het ontbreekt […]

  Okay, met een beetje schaamte schrijf ik deze eerste zin in drie maanden (!!) tijd. Ja.. het is écht zo lang geleden dat ik voor het laatst iets op mijn blog publiceerde. Waar ik in die tijd bijna alleen schreef over de Haagse must-sees, is een personlijk, reis, of ander artikel lange tijd uitgebleven. […]

Ik neem je elke vrijdag mee naar de 3 leukste events en festivals van Den Haag & Scheveningen. En dat allemaal onder de noemer ‘weekend must-sees’, van hippe food events en muzikale belevenissen tot unieke marktjes en alles er tussen in! Dit weekend op het menu; it’s all about food & good vibes!

Ik neem je elke vrijdag mee naar de 3 leukste events en festivals van Den Haag & Scheveningen. En dat allemaal onder de noemer ‘weekend must-sees’, van hippe food events en muzikale belevenissen tot unieke marktjes en alles er tussen in!  Dit weekend op het menu;  dansbare feestjes, storytelling & een nieuwjaarsborrel. Boterhard De 6e editie […]