Review: Uzuma zijn cold pressed juices écht gezond? - My Curly Way

Review: Uzuma zijn cold pressed juices écht gezond?

zaterdag, februari 20th, 2016

Uzuma header

Wat is Uzuma – Raw Green Slow Juice? 

Iedereen is altijd druk, druk, druk en heeft (of neemt) nergens de tijd voor. Laat staan om gezond te eten. Er is altijd wel een excuus om voor de snelle hap te gaan in plaats van voor een gezonder alternatief te kiezen, en juist voor die mensen zijn Uzuma green juices perfect! Ik was altijd al benieuwd naar slow juices en wilde deze sappen maar al te graag uitproberen. Vorig jaar oktober ontving ik van Uzuma een promotiepakket om uit te testen. De naam verraadt het al, Uzuma is gespecialiseerd in het maken van slow, cold pressed green juices (ook wel koudgeperst sap). Deze über healthy sappen bevatten, per flesje van 240 ml, méér dan 1 kilo groente en fruit en ze komen in 7 verschillende (delicious!) smaken. Okay, toen ik dat las dacht ik wel even wow, hoe krijg je zoveel voedingsstoffen in zo een klein flesje geperst? Je begrijpt dat mijn nieuwsgierigheid gewekt werd.. Verder bevatten de sappen geen kunstmatige toevoegingen, zijn ze niet gepasteuriseerd en zijn ze ook nog eens 100% vers, rauw en natuurlijk. Yay, bonus punten! 

uzima-green-juices-cold-pressed

Vlak na mijn verjaardag ontving ik een gigantische doos met 28 ijskoude, gezonde sapjes. Om de versheid van deze groene goedjes te bewaren, zijn alle individuele sappen “shock freezed” en arriveren bevroren aan je voordeur. Uzuma heeft speciaal samengestelde programma’s om de juices voor diverse doeleinden te gebruiken; Slim, Fit, Steady en Detox. In het kort houden deze programma’s het volgende in:

Slim: Met dit programma drink je 7 flesjes per dag, gedurende 3 dagen, en is speciaal ontworpen als je veilig en snel veel gewicht kwijt wilt raken. Mij is niet duidelijk of je bij dit programma alleen sappen drinkt, of ook normale maaltijden mag. Zoals het op de site beschreven staat :”drink iedere dag van het programma 7 flesjes Uzuma sap en tenminste 2 liter water“. Lijkt me dat je met die 7 flesjes per dag, je maaltijden een soort van vervangt toch?

Fit: Dit programma heb ik gedurende 2 weken aangehouden, omdat ik niet van plan was om af te vallen of te detoxen. Dit programma is voor iedereen die op een makkelijke manier de dagelijkse hoeveelheid aanbevolen voedingsstoffen binnen wil krijgen. Het is een mooie toevoeging aan je reguliere eetpatroon en met de nodige essentiële bouwstoffen. Mocht de tijd een keer niet aan jouw kant staan, dan is een flesje Uzuma je redding!

Steady: Een week lang elke dag 4 flesjes, om op je huidige gewicht te blijven of om juist 1 tot 3 kilo af te vallen.  Met dit programma eet je, naast de sappen, ook een gebalanceerde maaltijd. 

Detox: spreekt voor zich toch? Ook hier drink je 7 flesjes per dag, gedurende 3 dagen lang, en het is bedoeld om je lichaam te reinigen (ontgiften) en te resetten. Uzuma zegt zelf dat het detox programma je lichaam van binnenin herstelt en weer terug in balans brengt. Let wel op, hierbij drink je enkel en alleen de Uzuma sappen en geen vast voedsel. Dit soort kuren hebben niet mijn voorkeur, but to each its own right?

uzima-green-juices-cold-pressed

And, how does it taste?

Dit was mijn grootste zorg, zouden deze enorm gezonde groene sappen niet onwijs goor smaken? Kijkend naar de ingrediëntenlijst van alle 7 smaken, zat er voor mij genoeg lekkers tussen (I love ananas & gember!):

Uzuma Zen: Appel, komkommer, stukje venkel, avocado, spinazie, Chinese kool, boerenkool, broccoli, limoen en een stukje gember
Uzuma Rise: Wortels, sinaasappel, appel, ananas en citroen
Uzuma Aura: Appel, spitskool, komkommer, selderij, blaadjes spinazie en een stukje gember
Uzuma Fuse: Wortels, appel, selderij, komkommer, rode biet en limoen
Uzuma Karma: Appels, blaadjes spinazie, boerenkool, broccoli, komkommer en banaan
Uzuma Vibe: Selderij, rode bieten, sinaasappel, wortel en basilicum
Uzuma Shine: Wortels, sinaasappel, cantaloupe en mango

uzima-green-juices-cold-pressed

Mijn favoriet was één van welke ik dat niet had verwacht, namelijk Vibe. Deze smaakt heerlijk zoet met fijne tonen van basilicum. Daarnaast vond ik Rise en Fuse ook erg lekker, door de fris/zure en ietwat zoete smaak. Het team van Uzuma heeft het goed uitgedacht, want bij elke green juice zit genoeg groente en fruit die het drankje wél een lekkere friszoete smaak geven. Het enige sapje die naar mijn idee iets té groen smaakte was Karma. Deze heeft een echte groente smaak en er zitten stukjes boerenkool en broccoli in. Okay, geen hele brokken maar je proeft het vruchtvlees duidelijk beter dan bij de andere smaken. Overal, vond ik alle 7 smaken prima te drinken en zaten er zeker favorieten bij.

Mijn oordeel

Na 2 weken lang gezonde sappen als toevoeging aan mijn dieet te hebben gedronken, baalde ik toen ik de laatste fles opentrok. Ik heb me die twee weken extra goed gevoeld en ook beduidend fitter etc. Of dat nu echt kwam door de hoeveelheid gezonde voedingsstoffen of door de psychologische werking, weet ik niet. Maar Uzuma green juices kunnen zeker geen kwaad! Natuurlijk ben ik geen deskundige op dit gebied, alleen als je de ingrediëntenlijst leest is het pretty much what you see is what you get. Daar hou ik van!

Zelf proberen?

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je Uzuma zelf testen? Je kunt de flesjes voor €3,50 per stuk bestellen of start met een compleet programma vanaf €73,50. Het is wat aan de prijzige kant, dat geef ik toe, maar voor wat je krijgt is het kwalitatief erg goed! Zoveel verschillende soorten fruit gaan, geconcentreerd, in één flesje, alleen al in de sap Zen gaan 10 verschillende soorten dus dan heb je ook wat. 

Liefs,

❤︎


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Elke dag hoort Den Haag er wat mij betreft steeds een stukje meer bij.. en dan bedoel ik “bij” the hip & happening restaurantjes, hotspots, bars en café’s. Natuurlijk zit Den Haag al bomvol goeie adresjes (om een paar te noemen: Milú, Pastanini, Little V, Triana, Café Pistache en newly opened Jamey Bennet) en het ontbreekt […]

  Okay, met een beetje schaamte schrijf ik deze eerste zin in drie maanden (!!) tijd. Ja.. het is écht zo lang geleden dat ik voor het laatst iets op mijn blog publiceerde. Waar ik in die tijd bijna alleen schreef over de Haagse must-sees, is een personlijk, reis, of ander artikel lange tijd uitgebleven. […]

Ik neem je elke vrijdag mee naar de 3 leukste events en festivals van Den Haag & Scheveningen. En dat allemaal onder de noemer ‘weekend must-sees’, van hippe food events en muzikale belevenissen tot unieke marktjes en alles er tussen in! Dit weekend op het menu; it’s all about food & good vibes!

Ik neem je elke vrijdag mee naar de 3 leukste events en festivals van Den Haag & Scheveningen. En dat allemaal onder de noemer ‘weekend must-sees’, van hippe food events en muzikale belevenissen tot unieke marktjes en alles er tussen in!  Dit weekend op het menu;  dansbare feestjes, storytelling & een nieuwjaarsborrel. Boterhard De 6e editie […]