21 day challenge 'nothing new' - My Curly Way

21 day challenge ‘nothing new’

zondag, februari 7th, 2016

21-day-challenge-nothing-new-shopping

Het is 7 februari, nog maar 135 dagen tot de zomer wat ik een mooi moment vind om een persoonlijke 21 day challenge te starten. Vanaf morgen, maandag 8 februari, zal ik gedurende 21 dagen niks nieuws kopen. Dat wil zeggen: geen nieuwe kleding, make-up, verzorgingsproducten, interieur-spulletjes enzovoorts, dus ECHT niets nieuws. Het enige wat ik mag  kopen de komende 21 dagen zijn boodschappen haha. Tot en met zondag 28 februari niet shoppen, moet lukken toch? 

Geld moet rollen

De reden waarom ik 21 dagen echt niets wil kopen is, om me er bewust van te zijn hoeveel ik eigenlijk uitgeef aan “spullen”. Ik weet van mezelf dat ik structureel teveel geld uitgeef aan kleding. Als je mijn kledingkast ziet, puilt deze uit van téveel van ALLES; 20 paar spijkerbroeken, 10 blouse in andere kleuren, 35 topjes, honderden vesten en ga zo maar door. Sinds ik op verschillende blogs heb gelezen over Marie Kondo‘s manier van opruimen, ben ik geïnspireerd geraakt om deze lifestyle ook op mijn leven toe te passen. But the thing is.. online shoppen is voor mij dé grootste verleiding. In fysieke kledingwinkels kom ik al bijna niet meer, omdat ik het gemak van online shoppen gewend ben. Niet meer in de rij staan bij het pashokje, tal van vrouwen die me belemmeren in mijn zoektocht naar de perfecte jeans etcetera. Dus mijn doel met deze 21 dagen challenge is om mijn H&M rekening voorgoed te sluiten. Je hersenen hebben 21 dagen nodig om een gewoonte te breken, en ik wil natuurlijk uitvinden of dit echt zo is ;). Dus ik wil met deze challenge bewuster worden van mijn koopgedrag, happier worden van minder spullen en meer tijd en geld steken in ervaringen en mooie herinneringen. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat ervaringen zoals een bijzondere reis, of een bezoek aan een museum voor meer gelukzaligheid zorgen dan wanneer je geld uitgeeft aan dingen.

mijn-kleding-kledingkast-21-day-challenge-nothing-new-shopping

Change of plans

Here we go! Op maandag 29 februari zal ik een review schrijven hoe het mij deze 21 dagen is bevallen en gedurende deze 21 dagen houd ik alles bij in mijn notebook. Aan het einde van deze 21 dagen hoop ik:

*mijn koopdrang veranderd te hebben;

*bewuster te zijn van wat ik koop, terwijl ik het niet nodig heb;

*geld gespaard te hebben en aan het einde van mijn geld nog een stukje maand over te houden.

Op United Wardrobe heb ik direct nieuwe items toegevoegd, zodat ik hopelijk juist een beetje rijker wordt deze maand.

Neem gerust een kijkje haha!

united-warrobe-verkoop-sale-kleding

Veel liefs, 

XO


Eén reactie op “21 day challenge ‘nothing new’”

  1. […] het moment dat ik het artikel schreef over de ‘nothing new’ 21 day challenge, dacht ik echt dat het zwaar zou worden. Iedereen die me kent weet dat ik een enorm gat in mijn […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Elke dag hoort Den Haag er wat mij betreft steeds een stukje meer bij.. en dan bedoel ik “bij” the hip & happening restaurantjes, hotspots, bars en café’s. Natuurlijk zit Den Haag al bomvol goeie adresjes (om een paar te noemen: Milú, Pastanini, Little V, Triana, Café Pistache en newly opened Jamey Bennet) en het ontbreekt […]

  Okay, met een beetje schaamte schrijf ik deze eerste zin in drie maanden (!!) tijd. Ja.. het is écht zo lang geleden dat ik voor het laatst iets op mijn blog publiceerde. Waar ik in die tijd bijna alleen schreef over de Haagse must-sees, is een personlijk, reis, of ander artikel lange tijd uitgebleven. […]

Ik neem je elke vrijdag mee naar de 3 leukste events en festivals van Den Haag & Scheveningen. En dat allemaal onder de noemer ‘weekend must-sees’, van hippe food events en muzikale belevenissen tot unieke marktjes en alles er tussen in! Dit weekend op het menu; it’s all about food & good vibes!

Ik neem je elke vrijdag mee naar de 3 leukste events en festivals van Den Haag & Scheveningen. En dat allemaal onder de noemer ‘weekend must-sees’, van hippe food events en muzikale belevenissen tot unieke marktjes en alles er tussen in!  Dit weekend op het menu;  dansbare feestjes, storytelling & een nieuwjaarsborrel. Boterhard De 6e editie […]