Waarom je niet op zoek hoeft te gaan naar je passie - My Curly Way

Waarom je niet op zoek hoeft te gaan naar je passie

zondag, december 20th, 2015

photo-1444210971048-6130cf0c46cf

My career path

Ik ben altijd al een sucker geweest voor alles wat te maken heeft met de filosofie van het leven, je doel in het leven, dromen en wat je passies en talenten zijn. Na mijn afstuderen, of eigenlijk al tijdens het afstuderen, raakte ik lichtelijk in paniek. Want, wat moest ik hierna gaan doen? Natuurlijk had ik niet voor niets de bachelor European Studies gekozen, maar welke functie ik precies wilde bekleden wist ik toen nog niet. Ja, iets met marketing leek me wel “leuk”, of werken voor de overheid, of toch liever aan de slag gaan als spokesperson voor één of andere belangrijke man in pak? De mogelijkheden waren (en zijn nog steeds) eindeloos! Ik zag mezelf in heel veel verschillende functies terug en zou overal ook wel goed gedijen, maar wat WILDE ik nu echt en waar zou mijn hart blij van worden? Terwijl ik dagelijks met mijn neus in mijn scriptie zat, had ik het geluk een hele leuke baan te vinden in de culturele sector, mijn 1e echte baan! En ik was nog niet eens afgestudeerd, ik kon mijn geluk niet op en het ook haast niet geloven. Had ik daar al die maanden zo voor gestrest? Achteraf gezien, was de stress allemaal voor niets. Want, ik had ook na mijn afstuderen mijn backpack kunnen pakken en de wereld kunnen ontdekken. Na die wereldreis zou ik dan echt wel weer aan de bak kunnen weet ik nu. Mijn punt is, laat je niet gek maken door wat de maatschappij (oh wat vind ik dat toch een vreselijk woord) je oplegt of wat je “hoort” te doen. Ga je eigen gang, volg je eigen pad (en je hart) en je zult vanzelf, net als een kat, vanzelfsprekend op je pootjes terecht komen. 

It’s right there in front of you, you’re just avoiding it. For whatever reason, you’re avoiding it. You’re telling yourself, “Oh well, yeah, I love comic books but that doesn’t count. You can’t make money with comic books.”

Mark Manson, passion

Laat dit krachtige artikel van Mark Manson een inspiratie voor je zijn en je een grote stap verder helpen in het leven. Je hoeft namelijk niet op zoek te gaan naar je passie, als je goed oplet en kijkt, weet je  allang wat je passie is, en sterker nog, je passie heeft jou al gevonden, maar je negeert haar! Wees niet bang om risico’s te nemen om je passie na te streven, je krijgt eerder spijt als je dit niet doet. Waarom is het dan zo lastig om je passie écht te horen en te omarmen? Omdat het vaak ‘moeilijker’ is dan de veilige, en zekere weg. Voor mij heeft dit artikel echt als een eyeopener gediend, omdat het mijn visie op het leven zó goed uitbeeld. Ik vond dit te goed om niet met jullie te delen en om mijn hart even uit te storten over het leven. Hope you enjoyed it!

Q| ik ben heel benieuwd wat jij er van vind, denk je dat je passie iets is waar je opzoek naar gaat, of zit het al die tijd al diep geworteld in je?

Veel liefs,


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Elke dag hoort Den Haag er wat mij betreft steeds een stukje meer bij.. en dan bedoel ik “bij” the hip & happening restaurantjes, hotspots, bars en café’s. Natuurlijk zit Den Haag al bomvol goeie adresjes (om een paar te noemen: Milú, Pastanini, Little V, Triana, Café Pistache en newly opened Jamey Bennet) en het ontbreekt […]

  Okay, met een beetje schaamte schrijf ik deze eerste zin in drie maanden (!!) tijd. Ja.. het is écht zo lang geleden dat ik voor het laatst iets op mijn blog publiceerde. Waar ik in die tijd bijna alleen schreef over de Haagse must-sees, is een personlijk, reis, of ander artikel lange tijd uitgebleven. […]

Ik neem je elke vrijdag mee naar de 3 leukste events en festivals van Den Haag & Scheveningen. En dat allemaal onder de noemer ‘weekend must-sees’, van hippe food events en muzikale belevenissen tot unieke marktjes en alles er tussen in! Dit weekend op het menu; it’s all about food & good vibes!

Ik neem je elke vrijdag mee naar de 3 leukste events en festivals van Den Haag & Scheveningen. En dat allemaal onder de noemer ‘weekend must-sees’, van hippe food events en muzikale belevenissen tot unieke marktjes en alles er tussen in!  Dit weekend op het menu;  dansbare feestjes, storytelling & een nieuwjaarsborrel. Boterhard De 6e editie […]