10 x alternatieve citytrips voor je bucketlist! - My Curly Way

10 x alternatieve citytrips voor je bucketlist!

woensdag, november 25th, 2015

Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail – Ralph Waldo Emerson

unieke citytrips

Voor de globetrotters onder ons, kan een bucketlist nooit vol zijn. En i.p.v. het toeristische pad te kiezen, ga voor de route buiten de gebaande paden! Niet de geijkte Berlijn, Londen en Rome reisjes. Laat die veelbesproken metropolen even voor wat ze zijn en ga naar het “ondergeschoven kindje” van een land, die nét zoveel (en misschien wel meer) te bieden heeft. Hier volgt mijn top 10 stedentrips Europa, die je zeker moet bezoeken!

1. Porto, Portugal

Porto is de tweede stad van Portugal. Een bruisende handelsplaats met een compact centrum, de belangrijkste bezienswaardigheden zijn vrijwel allemaal op loopafstand te bereiken. Porto ademt een totaal andere energie uit dan Lissabon, het is een sfeervolle en charmante stad, waar je op elke hoek van de straat kunt nippen aan een goed glaasje port. Het fijne is ook, dat het hier het hele jaar door niet kouder wordt dan 14 graden! Een najaar- en winter citytrip is dus ook perfect om Porto te bezoeken. Reizen met het openbaar vervoer is snel en goedkoop, als je de uitgebreide Porto Card koopt, is het openbaar vervoer zelfs gratis! Ook is Porto de uitgelezen stad om een heerlijk boot cruise te maken over de Vila Nova de Gaia. Niet in de rij staan? Bestel je tickets eenvoudig op deze website

Porto 5

2. Bilbao, Spanje

De verrassende stad Bilbao doet ergens denken aan een mix van Barcelona en Valencia; de combinatie van een prachtige oude binnenstad en futuristische elementen zoals het imposante Guggenheim museum én de 12 meter hoge hond die waakt over de stad, samen met het geweldige strand! Bilbao heeft de ideale dosis cultuur, historie, klimaat en cuisine om minstens 4 dagen lang heerlijk te vertoeven!

3. Bologna, Italië

Bologna is een ondergewaardeerde stad die een stedentrip dubbel en dwars waard is! Zelden wordt de stad met maar liefst 3 bijnamen in één adem genoemd met wereldsteden als Rome, Venetië & Florence, maar dat maakt Bologna niet minder geliefd! Hier proef je de wereldberoemde ragù alla bolognese, de bolognesesaus die alom bekend is, is hier uitgevonden! Cultuur snuiven is hier geen enkel probleem, de stad is geroemd om haar gastronomische faam. Bologna is de culinaire hoofdstad van de regio Emilia-Romagna! Alle studenten in deze bijzondere stad zorgen voor een bruisend en levendig geheel, wat natuurlijk vergezeld gaat met veel lekker eten en gezelligheid!

Bolognacentrum

4. Valencia, Spanje

Deze stad is zeker de moeite waard om te bezoeken! De prestigieuze Ciudad de las Artes y Ciencias (stad van de kunst en wetenschappen), de kleurrijke ‘fallas’ en een zonnig strand met zicht op de Middellandse Zee maken van alles een mooi geheel. Valencia is een boeiende en charmante stad waar de rijkdommen van vroeger in perfecte harmonie zijn. Valencia heeft een prachtige mix van de Spaanse Costa met daarbij kunst, cultuur, shoppen en natuurlijk heerlijk eten & drinken. En tijdens je Spaanse citytrip wil je natuurlijk geen tijd verspillen aan in de rij staan, koop je tickets online (hier) voordat je gaat en ga als eerste naar binnen!

5. Krakau, Polen

In deze voormalige hoofdstad van Polen kun je je laten onderdompelen in de rijke cultuur die de stad heeft. Dé studenten stad van Polen zit vol met geweldige musea, historische gebouwen en heeft een bruisend uitgaansleven met ontelbare clubs en cafés. Lange rijen skippen? Boek je kaarten nu alvast zodat je geen tijd verdoet met wachten. Ook kun je vanaf Krakau een indrukwekkende trip naar het voormalige kamp Auschwitz maken.

6. Sevilla, Spanje

Sevilla is het levendige centrum van de regio Andalusië, je kunt er genieten van schitterende bezienswaardigheden, de eeuwig stralende zon, sinaasappel- en palmbomen, heerlijke tapas, gezellige winkeltjes en de eeuwenoude cultuur. De mix van geschiedenis, architectuur, tradities, feesten en gezelligheid maken van Sevilla de ideale bestemming voor een citytrip. Sevilla is de thuisbasis van prachtige monumenten, zoals het Koninklijk Paleis Alcázar. Koop je tickets hier online zodat je niet in de lange rij hoef te staan en ook nog eens goedkoper uit bent! Sta versteld om alle prachtige Romeinse en Moorse architectuur en waag je aan de gedurfde flamencodans! 

Budapest2

7. Boedapest, Hongarije

Boedapest, de hoofdstad van Hongarije, wordt ook wel het ‘Parijs van het Oosten’ genoemd. De rivier Donau loopt dwars door de stad. Boedapest heeft een talloze top bezienswaardigheden zoals het koninklijk paleis, het oude deel van de stad Óbuda, de negen bruggen van Boedapest, de grotten van Boedapest en een van de vele openbare badhuizen! Eigenlijk teveel om tijdens een citytrip te zien, daarom zul je zeker vaker terug komen. Wil je niet in de rij staan bij de leukste excursies, zoals een fietstour langs alle highlights van boedapest, koop je tickets dan hier online met korting en glip easy tussen de menigte door!

8. Newcastle, Verenigd Koninkrijk

Newcastle is zó veel meer dan alleen maar drinken en feesten. Je kunt in Newcastle super goed shoppen, eten en relaxen. Er zijn diverse grote winkelcentra en kleine boetiekjes, gezellige pubs en trendy cocktailbars. Daarnaast zie je moderne kunstgalerijen en industriële architectuur. Newcastle is een waar foodwalhalla. Van lekkere burgertenten tot oesters en van scones tot de beste cocktails. Het is één groot culinair feest met genoeg hotspots en een trip ernaar toe is heel betaalbaar. Newcastle is net als pure chocolade met zeezout, in eerste instantie een gek idee, maar zodra je er van hebt geproefd ben je aangenaam verrast!

9. Riga, Letland

Riga is de hoofdstad van Letland en tevens het politieke, economische en culturele centrum van Letland. Het is een stad die je zeker gezien moet hebben, er is hier namelijk van alles te doen! De oude binnenstad, die wordt omringd door vestingwerken, staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, de VN-organisatie voor cultuur. Andere bekende trekpleisters zijn de artnouveaugebouwen in het zogenoemde Stille Centrum, een wijk ten noorden van de oude binnenstad; de dom en het slot.

Sicilië1

10. Palermo, Sicilie

Sicilië is zonnig, vrolijk en kleurrijk, dé plek voor een heerlijke veelzijdige vakantie! Dit prachtige eiland heeft zoveel meer te bieden dan alleen een zonvakantie met een bizar azuurblauwe zee. Cultuur snuiven in de hoofdstad Palermo, genieten van de beste authentieke Italiaanse ijsjes en andere lekkernijen of een avontuurlijke tocht maken naar de bijzondere vulkaan Etna. Wat Palermo extra bijzonder maakt is het eten! Dit is een ervaring op zich, met vele Arabische invloeden. Waar Palermo vooral om bekend staat is toch wel streetfood; eenvoudige, volkse gerechten met een heerlijk rijke smaak!

Q| Wat is jouw must-see alternatieve citytrip?


4 reacties op “10 x alternatieve citytrips voor je bucketlist!”

 1. Rowan schreef:

  Leuke locaties! Ik wil eigenlijk in december nog een tripje maken. Kan hier wel een leuk plekje uitkiezen 🙂
  x Rowan

 2. Macblogster schreef:

  Ik heb nog maar 2 of 3 plekken bezocht van deze lijst. Er is nog zoveel te zien in de wereld! Zelfs in Europa. Thanx voor de inspiratie. Dit jaar maar weer eens in Europa op pad.

  • daynajacky schreef:

   Ik heb nog geen één van deze steden bezocht, wel eens op Sicilië geweest. 2016 wordt mijn jaar van de citytrips! Er is inderdaad zó veel te zien juist in ons nabije omgeving, zonde om altijd maar verre reizen te willen maken. Graag gedaan, benieuwd welke steden je gaat zien dit jaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Elke dag hoort Den Haag er wat mij betreft steeds een stukje meer bij.. en dan bedoel ik “bij” the hip & happening restaurantjes, hotspots, bars en café’s. Natuurlijk zit Den Haag al bomvol goeie adresjes (om een paar te noemen: Milú, Pastanini, Little V, Triana, Café Pistache en newly opened Jamey Bennet) en het ontbreekt […]

  Okay, met een beetje schaamte schrijf ik deze eerste zin in drie maanden (!!) tijd. Ja.. het is écht zo lang geleden dat ik voor het laatst iets op mijn blog publiceerde. Waar ik in die tijd bijna alleen schreef over de Haagse must-sees, is een personlijk, reis, of ander artikel lange tijd uitgebleven. […]

Ik neem je elke vrijdag mee naar de 3 leukste events en festivals van Den Haag & Scheveningen. En dat allemaal onder de noemer ‘weekend must-sees’, van hippe food events en muzikale belevenissen tot unieke marktjes en alles er tussen in! Dit weekend op het menu; it’s all about food & good vibes!

Ik neem je elke vrijdag mee naar de 3 leukste events en festivals van Den Haag & Scheveningen. En dat allemaal onder de noemer ‘weekend must-sees’, van hippe food events en muzikale belevenissen tot unieke marktjes en alles er tussen in!  Dit weekend op het menu;  dansbare feestjes, storytelling & een nieuwjaarsborrel. Boterhard De 6e editie […]