Update: goede voornemens 2015 - My Curly Way

Update: goede voornemens 2015

dinsdag, juli 28th, 2015

HOE IS HET NU MET DE GOEDE VOORNEMENS?

Het is eind juli, 2015.. wow. Realisatie. Alweer over de helft van het jaar.. en precies een half jaar geleden dat ik mijn goede voornemens lijstje met jullie deelde. Dus leek het me meer dan goed om terug te blikken op de doelen die ik voor mezelf stelde begin januari:

leer longboarden
gitaar leer spelen
koken als Jamie O.
minder geld uitgeven aan kleding
slim leer winkelen en minder verspillen (kleding/eten)
vrijwilliger worden bij een NGO
surfen op Scheveningen
dagelijks mijn dagboek bijhouden

Op 11 januari schreef ik vol passie en energie over mijn lijstje ambities die ik vóór de zomer van 2015 onder de knie wilde hebben.. Is dat gelukt? Ok, ok, meerendeel van het lijstje heb ik wel behaald, maar nog lang niet alles heb ik onder de knie. Met deze evaluatie wil ik zien hoe ver ik ben gekomen en reflecteren over de dingen die ik me 6 maanden geleden heb voorgenomen. I swear: dit soort lijstjes zijn een aanrader. Hoe beter dan in het nu te staan, dan met het visualiseren van je dromen & doelen?

11745470_1079082295454465_1854786859977097126_n

Alright, here we go!

“Hoe is het nu met”:

longboarden – Tja, gelijk het eerste voornemen en helaas niet veel mee gedaan. Ik wil al zo lang leren longboarden, maar op de een of andere manier kan ik mezelf geen schop onder m’n kont geven! Al sinds 2012 toen ik in Barcelona studeerde, wil ik longboarden, ik heb ook al twee boards thuis en toch doe ik er niets mee. *Confronterend* maar waar! Ontzettend zonde vind ik, sowieso ben ik een groot voorstander van nieuwe dingen leren en doen, dus daarom voel ik me extra stom dat ik nog steeds niet kan longboarden. Wat ik nu ga doen? HET ECHT DOEN! Zonder een stappenplan en dat soort gedoe, want dat werkt bij mij niet. Simpel als dat, wij wonen super ideaal, pal achter de boulevard van Scheveningen, dus waar kun je beter longboarden dan hier? Als het mij een jaar kost om te leren longboarden, omdat ik het telkens uitstel, no worries, het is allemaal okay. Ik ben ook maar een mens en moet niet zo perfectionistisch reageren als het niet lukt. Don’t beat yourself up! 

gitaar leren spelen – Ook zo een voornemen, die ik graag zou willen beheersen, maar ook heb verwaarloosd. Vorig jaar kreeg ik een super mooie gitaar van mijn vader en hij liet me beloven dat ik het mezelf zou aanleren. Gitaar spelen, of welk instrument dan ook, vereist veel discipline. Het enige wat ik me moet aanleren is, om het in mijn dagelijkse ritueel te verwerken. Dus dat ga ik ook doen!

koken – Het koken gaat steeds beter, niet dat ik eerder niet kon koken, maar ik maakte er vaak geen tijd voor vrij. Nu neem ik de tijd en probeer ik meer nieuwe dingen uit (recepten van Donna Hay en Jamie O.) en krijg ik ook veel mee plezier in het koken. Dat was precies mijn bedoeling, niet om een uitstekende chef te worden, maar gepassioneerd te zijn over het bereiden van eten. 

minder shoppen & verspillen – Dit voornemen is mij verbazingwekkend genoeg gelukt! Hier ben ik best wel een beetje trots op, aangezien ik een enorme shopaholic ben/was. Als er ergens in rode letters SALE staat, stond ik al vooraan bij de kassa 1 kg aan kleding af te rekenen. Nu ik ouder ben, koop ik alleen dingen waarvan ik weet dat ik ze ook écht zal dragen en stukken die bijzonder zijn. Niet meer van die troepje van de Primark dus. (die ook nog eens niet fashion fair zijn!) 

vrijwilliger worden – Helaas ben ik in het afgelopen jaar nog geen vrijwilliger geworden bij een NGO, but working on it! Het jaar telt nog 5 maanden dus ik heb nog even tijd 🙂

surfen – Ik heb in ieder geval een keer gesurft op Scheveningen, begin lente, en dat terwijl het toen ijskoud was! Maar wat was het leuk, de tijd vloog voorbij en ik heb een paar mooie golven gepakt. Dit wil ik zeker vaker doen, maar dan wanneer er weer een hittegolf op komst is haha!

dagboek – Eindelijk schrijf ik plichtsgetrouw dagelijks in mijn one line a day dagboek. wil je dit dagboek ook hebben? Het is hier te koop. 

resolutions

The verdict

Okay, ik heb het niet slecht gedaan, al zeg ik het zelf. Maar 1 ding wat ik zeker heb geleerd van deze “goede voornemens”, is dat ik me er misschien maar 45% aan kan houden. Het leven loopt soms gewoon anders en de tijd vliegt voorbij, dus zorg ervoor dat elke seconde telt; time is the most precious gift we have, because we only have a set amount of it.  Make it count!

Daarom voor mij geen new years resolutions meer, ik doe gewoon mijn ding en zie wat er op mijn pad komt 🙂 Toch sluit ik deze post af met een nieuw voornemen, waarvan ik zeker weet dat ik die wel kan nakomen: Meer liefhebben, genieten en reizen! <3

Liefs,

XO 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Elke dag hoort Den Haag er wat mij betreft steeds een stukje meer bij.. en dan bedoel ik “bij” the hip & happening restaurantjes, hotspots, bars en café’s. Natuurlijk zit Den Haag al bomvol goeie adresjes (om een paar te noemen: Milú, Pastanini, Little V, Triana, Café Pistache en newly opened Jamey Bennet) en het ontbreekt […]

  Okay, met een beetje schaamte schrijf ik deze eerste zin in drie maanden (!!) tijd. Ja.. het is écht zo lang geleden dat ik voor het laatst iets op mijn blog publiceerde. Waar ik in die tijd bijna alleen schreef over de Haagse must-sees, is een personlijk, reis, of ander artikel lange tijd uitgebleven. […]

Ik neem je elke vrijdag mee naar de 3 leukste events en festivals van Den Haag & Scheveningen. En dat allemaal onder de noemer ‘weekend must-sees’, van hippe food events en muzikale belevenissen tot unieke marktjes en alles er tussen in! Dit weekend op het menu; it’s all about food & good vibes!

Ik neem je elke vrijdag mee naar de 3 leukste events en festivals van Den Haag & Scheveningen. En dat allemaal onder de noemer ‘weekend must-sees’, van hippe food events en muzikale belevenissen tot unieke marktjes en alles er tussen in!  Dit weekend op het menu;  dansbare feestjes, storytelling & een nieuwjaarsborrel. Boterhard De 6e editie […]