Review: Rosti Mepal (+ Winactie) - My Curly Way

Review: Rosti Mepal (+ Winactie)

woensdag, juli 22nd, 2015

1. IMG_7155

Een paar weken geleden stuitte ik op de webshop van Rosti Mepal, een wel heel bijzondere, die al ruim 60 jaar duurzame kunststof consumentenproducten produceert. Na het lezen van die 2 magische woorden (duurzame kunststof) was ik al om en dus nieuwsgierig om hun Conix schalen uit te proberen! En psst.. aan het einde van deze review zit ook een leuke winactie!

Rosti Mepal – vanzelfsprekend bijzonder

Zoals ik al zei, staat Rosti Mepal al meer dan 60 jaar bovenaan in Nederland als het gaat om duurzame kunststof consumentenproducten gerelateerd aan eten en drinken. Herinner jij je die leuke, vrolijk gedecoreerde schoolbekers en lunchboxen nog? Die ja! Die zijn van Rosti Mepal, grote kans dat jij er vroeger mee pronkte op het schoolplein!

hello-kitty

Voor velen is Mepal een bekende naam en staat synoniem voor kunststof consumentenproducten. Het van oorsprong Deense merk Rosti, heeft een vergelijkbare positie en is net als Mepal, opgericht in het midden van de vorige eeuw. In 1993 bundelden de twee merken hun krachten en werden samen één onderneming: Rosti Mepal. Wat ik het mooie aan dit Scandinavische & Nederlandse merk vind, is dat het altijd een eigen ontwerpafdeling heeft gehad. Dus alle producten worden ter plekke gecreëerd. Een groot deel van de productie vind gewoon plaats bij ons in Nederland, wat ik nog een pluspunt vind! Alle producten van Rosti Mepal hebben een strak en modern design, wat bij velen al jaren geliefd is. Daarnaast blijf Rosti Mepal altijd op de hoogte van de laatste trends, zodat hun producten blijven aansluiten bij een moderne lifestyle. 

Conix schalen

Ik heb voor deze review de mooi vormgegeven Conix serveerschalen van Rosti Mepal uitgeprobeerd. Wat me meteen opviel was de enorme keuze in kleuren, deze schalen zijn verkrijgbaar in maar liefst 18 verschillende tinten! Van diep oranje, tot paars en azuur blauw, tot aan retro geel en zwart. De schalen geven een moderne look & feel en voelen stevig aan. Door de specifieke vorm van de schalen passen ze perfect in elkaar, zonder dat ze veel ruimte innemen! Kleurrijk eten komt tevens supermooi tot zijn recht in deze mooie designschalen (aan het einde van deze post een foto van mijn Thaise salade als vb).

Wat deze Conix schalen zo goed maakt:

Serveerschaal met design uitstraling
Makkelijk stapelbaar
Gerechten komen mooi uit door witte binnenkant
Bijpassend deksel verkrijgbaar

De retro groene Conix schalen zijn verkrijgbaar in 3 maten (andere kleuren beschikbaar in 4 maten), met bijpassend saladebestek: 

IMG_7148

Schaal van 250 ml – €2,99 De kleinste serveerschaal is super handig als je kleine soorten fruit zoals: aardbeien, frambozen wilt serveren. Ook kun je er olijven of nootjes in doen voor bij de borrel.
Schaal van 500 ml – €,4,99 De middelgrote serveerschaal is top om te gebruiken voor kleinere salades, rauwkost, stokbrood of een lekker hartig chipje.
Schaal van 3 liter –  €12,99 De grootste schaal is heel geschikt voor het serveren van diverse pasta- of fruitsalades. Je kunt de gehele set afmaken met het bijpassende Conix saladebestek.

Thai Salad

3. asian salad

Deze prachtige schalen inspireerden mij meteen om er een heerlijke fris/zure Thaise salade in te maken (wil je het recept weten, ik schrijf er graag een post over – let me know in the comments). De Conix schalen vind ik perfect om mee te nemen voor een dagje strand, park of picknick waar dan ook! Ze zijn super makkelijk schoon te maken, licht en kunnen makkelijk tegelijk meegenomen worden. En de kleuren van de frisse salade komen inderdaad nóg beter tot hun recht! Nieuwsgierig geworden naar de producten van Rosti Mepal? Neem een kijkje in hun webshop. 

Winnen!

Goed nieuws, want jij kan in het bezit raken van deze prachtige 3-delige set Conix schalen (retro groen). Ik mag namelijk een setje schalen weg geven aan een van jullie! Dan kun je zelf nét zulke lekkere gerechten klaarmaken in het ultieme zomer servies!

Just in time for those summer time get-togethers.

Het enige wat je hoeft te doen is…

♥ Like mijn Facebook pagina My Curly Way en volg me op Instagram
♥ En reageer onder het bericht op Facebook waarom jij deze schalen wilt winnen

Vergeet niet een mailtje te sturen naar mycurlyway@gmail.com met daarin je NAW gegevens. Op 1 augustus ontvangt de winnaar een e-mail van mij.

XO


5 reacties op “Review: Rosti Mepal (+ Winactie)”

 1. Renova schreef:

  Bedankt Dayna voor deze top winactie! Ik heb de Mepal rosti schalenset gewonnen en we zijn er heel blij mee hier thuis! Ze passen precies in ons interieur! (onze muren hebben dezelfde kleur en onze huisaccesoires ook )De schalen zijn erg mooi kwa vorm ook en passen precies in elkaar.

  • daynajacky schreef:

   Graag gedaan Renova! Het maakt mij blij om te zien dat jij gelukkig bent met de schalen :). En oh wat passen ze super bij jullie interieur, alsof het voorbestemd was! Veel plezier ervan en dat recept zal ik zeker delen binnenkort.

   Liefs,

 2. Renova schreef:

  owja en ik zou zeker graag dat recept voor die thaise salade willen weten, het ziet er heerlijk uit!

 3. Renova schreef:

  owja en ik zou zeker graag dat recept voor die thaise salade willen weten, het ziet er heerlijk uit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Elke dag hoort Den Haag er wat mij betreft steeds een stukje meer bij.. en dan bedoel ik “bij” the hip & happening restaurantjes, hotspots, bars en café’s. Natuurlijk zit Den Haag al bomvol goeie adresjes (om een paar te noemen: Milú, Pastanini, Little V, Triana, Café Pistache en newly opened Jamey Bennet) en het ontbreekt […]

  Okay, met een beetje schaamte schrijf ik deze eerste zin in drie maanden (!!) tijd. Ja.. het is écht zo lang geleden dat ik voor het laatst iets op mijn blog publiceerde. Waar ik in die tijd bijna alleen schreef over de Haagse must-sees, is een personlijk, reis, of ander artikel lange tijd uitgebleven. […]

Ik neem je elke vrijdag mee naar de 3 leukste events en festivals van Den Haag & Scheveningen. En dat allemaal onder de noemer ‘weekend must-sees’, van hippe food events en muzikale belevenissen tot unieke marktjes en alles er tussen in! Dit weekend op het menu; it’s all about food & good vibes!

Ik neem je elke vrijdag mee naar de 3 leukste events en festivals van Den Haag & Scheveningen. En dat allemaal onder de noemer ‘weekend must-sees’, van hippe food events en muzikale belevenissen tot unieke marktjes en alles er tussen in!  Dit weekend op het menu;  dansbare feestjes, storytelling & een nieuwjaarsborrel. Boterhard De 6e editie […]