Hét haar event: Luv & Learn Your Beauty - My Curly Way

Hét haar event: Luv & Learn Your Beauty

dinsdag, maart 31st, 2015

Afgelopen vrijdag was ik weer aanwezig bij mijn favoriete haar event van Nederland: Luv & Learn Your Beauty, door Natural Black Hair. Wat in 2013 een sub-item was bij het Pearl event in de Jaarbeurs, was bij deze tweede editie een volwaardig en op zichzelf staand event. Dank je wel lieve Claudia Creebsburg en Anna Abraham-Reynolds for the invite! Het was een avond vol met interessante presentaties, entertainment, mooie mensen & verhalen en uiteraard genoeg te shoppen, eten & te drinken! Celebrity stylist Felicia Leatherwood en krul- en kroes wetenschapper Erica Douglas waren aanwezig om hun wijsheden met ons te delen. Dit keer nam ik mijn goeie vriendin Kim mee, die weleens wilde weten wat naturalistas voor geheimen delen.  

PicMonkey Collage - Yahmani Blackman

Trots zijn op wie je bent en wat voor haar op je hoofd zit, waren de sleutelwoorden tijdens het LLYB event. We werden overspoeld met handige tips over de verschillende haartexturen en over het accepteren van elke kroes en krul. De boodschap was duidelijk leren houden van je eigen haar en niet jaloers zijn op een ander”. Wees blij met wat je hebt en leer wat goed is en werkt voor jouw unieke haartype. LLYB inspireert vrouwen met elk type haar om trots te zijn op wat ze hebben. Naast al deze informatie kon je op LLYB ook terecht om je productjunkie verslaving te voeden, want er was genoeg leuks te koop; van Afrikaanse prints, schilderijen, tot mooie make-up. 

Luv & Learn your beauty

Dé YouTube sensatie (en mijn hair guru) Taren Guy was helaas niet aanwezig op de 1e dag van het LLYB event. Echter, mocht dat de pret niet drukken want de dames van Natural Black Hair hadden meer dan waardige presentatrices ingezet. Yahmani Blackman en Nancy Kyeremaa hadden de eer om het event te presenteren en wat deden ze dat goed! 

ORS Nederland beet de spits af met een pittige vragenronde aan het publiek over hun natuurlijke productlijn en monoï producten. Vragen als: “waarmee kun je je edges verzorgen” werden gesteld. Nu gebruik ik zelf geen producten van ORS en heb dit ook niet eerder gedaan, maar de producten met de monoï oil spraken me wel aan.

PicMonkey Collage - sister scientistDe presentatie van Sister Scientist was heel boeiend en gaf mij nieuwe inzichten over kroeshaar in de wetenschappelijke zin. Ze produceert producten voor onder andere ORS en weet precies wat welk haartype nodig heeft. Ze deed een porositeit test om uit te leggen hoe je zelf kunt bepalen wat voor type haar je hebt en welke producten daarvoor geschikt zijn. De porositeit van je haar bepaalt of je haar in staat is om water, moisture en stoffen uit producten voldoende worden opgenomen en vast gehouden worden. Voor kroes- en krullend haar zijn er twee soorten; lage porositeit en hoge porositeit. Je kent het vast wel, je vriendin heeft een product gebruikt wat wonderen voor haar krullen deed en jijzelf houdt er kurkdroog en pluizig haar aan over. Dit heeft dus te maken met de porositeit van je haren, Erica Douglas benadrukte: “Wanneer je bepaalt wat voor soort haar je hebt kun je gericht op zoek gaan naar de juiste producten en de gewenste definitie krijgen”.

PicMonkey Collage - Felicia leatherwood, hairtypes

Felicia Leatherwood vroeg een aantal beauty’s op het podium om hun verschillende haar types aan ons te tonen. Het opmerkelijke aan natural hair is dat er zoveel verschillende soorten zijn en je er van alles mee kunt doen. Van type 3c, gemixt met 4a tot alle 9 verschillende haartypes op een hoofd! Weten wat je haar nodig heeft, was ook hier het sleutelwoord

PicMonkey Collage - FL hair tutorial

In haar presentatie liet ze tevens een super mooie updo hair tutorial zien met een dame uit het publiek. Het resultaat was meer dan prachtig! Het bewees maar weer eens wat een veelzijdigheid qua haar sommige dames bezitten. 

Michaela DePrince, een van de meest veelbelovende ballerina’s van dit moment, werd geïntroduceerd met een ontroerend verhaal vergezeld door een prachtige film . Haar verhaal had ik al eens in de LINDA gelezen en het raakte me toen al diep. Om haar nu live te zien en te horen spreken maakte op iedereen veel indruk. Kort daarna trad Sabrina Starke op met het nummer “True Colors” wat natuurlijk perfect aansloot op het verhaal van Michaela. 

PicMonkey Collage - Michaela DePrince

Beauties & Fro’s

We leerden een hoop leuke dames kennen en ontmoetten daarnaast de founder van Juices & Smoothies, Vivian, waar ik maandelijks voor schrijf. Ook de lovely Celeste van celmatique.com (die ik al tijden volg via instagram en mijn inspiratie is voor de freshest outfits) zat samen met mij en Kim op de eerste rij. Haar positieve vibe zorgde ervoor dat we een hele leuke avond hadden. So happy to have met you! Het was heel inspirerend om deze mooie mensen bij elkaar te zien en gedachten en meningen uit te wisselen over “ons haar”.  

PicMonkey Collage - CelestePicMonkey Collage - my posePicMonkey Collage

Al met al, was het een event om niet te vergeten, can’t wait to try the samples van de goed gevulde goodiebag. Ik ben er trots op dat we in Nederland steeds meer krullen- en kroesharen omarmen in plaats van dat we onszelf ervoor schamen en ons erachter verstoppen.

Leuk weetje 

Mijn favo haarproduct Hair Rules van Anthony Dickey, komt eindelijk vanuit de Big Apple naar Nederland! Binnenkort kunnen we deze fantastische producten kopen bij de webshop Natural fresh hair, alle producten zijn te koop en vanaf €100 verzenden ze alles gratis! Het leuke is, dat het niet alleen voor krullend- en kroeshaar is, maar voor alle haartypes van wavy, straight to curly.

Natural Black Hair, thanks again for having me!

Liefs,
XO


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Elke dag hoort Den Haag er wat mij betreft steeds een stukje meer bij.. en dan bedoel ik “bij” the hip & happening restaurantjes, hotspots, bars en café’s. Natuurlijk zit Den Haag al bomvol goeie adresjes (om een paar te noemen: Milú, Pastanini, Little V, Triana, Café Pistache en newly opened Jamey Bennet) en het ontbreekt […]

  Okay, met een beetje schaamte schrijf ik deze eerste zin in drie maanden (!!) tijd. Ja.. het is écht zo lang geleden dat ik voor het laatst iets op mijn blog publiceerde. Waar ik in die tijd bijna alleen schreef over de Haagse must-sees, is een personlijk, reis, of ander artikel lange tijd uitgebleven. […]

Ik neem je elke vrijdag mee naar de 3 leukste events en festivals van Den Haag & Scheveningen. En dat allemaal onder de noemer ‘weekend must-sees’, van hippe food events en muzikale belevenissen tot unieke marktjes en alles er tussen in! Dit weekend op het menu; it’s all about food & good vibes!

Ik neem je elke vrijdag mee naar de 3 leukste events en festivals van Den Haag & Scheveningen. En dat allemaal onder de noemer ‘weekend must-sees’, van hippe food events en muzikale belevenissen tot unieke marktjes en alles er tussen in!  Dit weekend op het menu;  dansbare feestjes, storytelling & een nieuwjaarsborrel. Boterhard De 6e editie […]