Travel hotspot: Gent! - My Curly Way

Travel hotspot: Gent!

vrijdag, maart 27th, 2015

gent-huisjes-citytrip-stedentrip

De stad van de foodies en fashionistas, het heerlijke terrasjes zitten, mattentaarten happen en de vele romantische straatjes.. dit zijn onze hotspots voor de Vlaamse stad Gent!

Gorgeous Gent!

Het is alweer een maand geleden dat mijn lieve vriendinnetje Kim en ik het prachtige Gent bezochten. We hebben er culinair genoten, kilometers gelopen en onze ogen uitgekeken. Net over de grens begeef je je in een totaal andere stad, in minder dan twee uur rijden vanaf Rotterdam. Het is de ideale get away voor het weekend, maar wij hadden er graag langer gebleven. Gent is een van Europa’s best bewaarde geheimen en we kunnen alleen maar bevestigen dat het die titel meer dan waardig is. Shops, design, food & drinks, beauty & health, nightlife.. de fijne dingen van het leven komen allemaal bijeen in Gent. Je kon in mijn ‘valentijnstip‘ artikel al lezen wat Gent allemaal te beiden heeft, maar ik neem jullie in deze post mee langs onze eigen hotspots

Mooie plekken

Zo vrij & blij als Kim en ik zijn, gingen we op pad met niets meer dan onze smartphone (excl. internet uiteraard) en ontdekten we de vele straatjes in Gent. De vele leuke conceptwinkels, cafe’s en barretjes die de stad rijk is zullen je elke keer weer verrassen. Mijn beste tip, voor welke stad of land je ook bezoekt is, laat je plattegrond thuis en get off the beaten path! Wie weet waar je allemaal terecht komt. 

PicMonkey Collage- city

We verbleven in Hotel de Flandre vlakbij de leuke straat Korenlei, in hartje centrum. Een mooi boetiekhotel met een dagelijks lekker buffetontbijt en een Vlaams welkomstbiertje! Beter kan de trip niet starten dacht ik zo. Via Travelbird hadden we deze geboekt en het is heel goed bevallen. Onze dagen bestonden uit veel lopen, ontdekken, eten, drinken, shoppen, weer eten en vooral lekker genieten! We hadden een ultieme “niets moet & alles kan” mentaliteit.

Genoeg gekletst, nu over tot de orde van de dag, waar hebben wij absoluut te lekker gegeten? Read on!

Hippe food adresjes

PicMonkey Collage

van l naar r: Uncle Babe’s, Oesters op de Groentenmarkt, Groot Vleeshuis en Mattentaarten bij Hamschoot

Gent is dé burgertown, verwacht geen platte broodjes, kleffe gehaktschijven maar echte burgers waar een grote mond voor nodig is. Er zijn super veel burgertentjes, van vreselijk gezond tot ordinair goede burgers, je vind ze hier allemaal! Wij bezochten Uncle Babe’s bar in Patershol. Op zaterdagavond liepen we deze sfeervolle zaak binnen en we kregen precies het laatste tafeltje. De burgers hier zijn voor echte foodies die niet bang zijn om hun handen in een dikke vette burger te zetten. De frietjes die je er bij krijgt variëren van dunne Franse frietjes tot homemade dikke aardappelpartjes mét knoflook en parmezaanse kaas als topping – je kan wel raden waar wij voor gingen. 

Naast die overheerlijke burgers kun je op de Groentenmarkt genieten van echte Gentse lekkernijen zoals; oesters van Au Bon Vivant, vlees, heel veel vlees in het Groot Vleeshuis en natuurlijk Gentse neuzen en mattentaarten. Deze laatste lijkt op een soort cheesecake, maar dan anders. 

Picmonkey collage - gincopper

De top tien

Barraza: knus eet- en praatcafé, waar je kunt lunchen en ’s avonds borrelen
Carhartt: leuke winkel met hippe kleding voor dames en heren
Uncle Babe’s: trendy burgerbar met Spaanse- en Amerikaanse biertjes
Bij Filip: kleinste frietkot van Gent, in het Groot Vleeshuis
Himschoot: bakkerij op de Groentenmarkt met de beste mattentaarten
Charlie: Gentse “rock en roll” restoBAR in de gezellige wijk Patershol
Vrijdagmarkt: Zaterdagmarkt vol met kraampjes die de lekkerste gebakjes verkopen
Rewind Store B.L.C.K +.: favoriete conceptstore met geweldige kleding, interieurdesign & gadgets
Yuzu: een chocolaterie met verrassende chocolade combinaties; wasabi, koriander en mosterd!
Gentse Gruut: de bierbrouwerij van Gent met overheerlijke biertjes. 

Zoals je kunt lezen zijn wij zot op Gent! ♡

Q| ben jij er al eens geweest en heb je nog tips? Let me know in the comments below : )

Liefs,


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Elke dag hoort Den Haag er wat mij betreft steeds een stukje meer bij.. en dan bedoel ik “bij” the hip & happening restaurantjes, hotspots, bars en café’s. Natuurlijk zit Den Haag al bomvol goeie adresjes (om een paar te noemen: Milú, Pastanini, Little V, Triana, Café Pistache en newly opened Jamey Bennet) en het ontbreekt […]

  Okay, met een beetje schaamte schrijf ik deze eerste zin in drie maanden (!!) tijd. Ja.. het is écht zo lang geleden dat ik voor het laatst iets op mijn blog publiceerde. Waar ik in die tijd bijna alleen schreef over de Haagse must-sees, is een personlijk, reis, of ander artikel lange tijd uitgebleven. […]

Ik neem je elke vrijdag mee naar de 3 leukste events en festivals van Den Haag & Scheveningen. En dat allemaal onder de noemer ‘weekend must-sees’, van hippe food events en muzikale belevenissen tot unieke marktjes en alles er tussen in! Dit weekend op het menu; it’s all about food & good vibes!

Ik neem je elke vrijdag mee naar de 3 leukste events en festivals van Den Haag & Scheveningen. En dat allemaal onder de noemer ‘weekend must-sees’, van hippe food events en muzikale belevenissen tot unieke marktjes en alles er tussen in!  Dit weekend op het menu;  dansbare feestjes, storytelling & een nieuwjaarsborrel. Boterhard De 6e editie […]