Een romantisch stedentripje - My Curly Way

Een romantisch stedentripje

zondag, februari 8th, 2015

Happy Valentines day!

Valentines day is just around the corner.. of je het nu juist super romantisch vindt, of vreselijk commercieel (insert Hallmark quote here) stil staan bij je geliefden en dierbaren is altijd goed. Alleen wat is nu het ideale cadeau dat je liefde uitspreekt en weerspiegelt voor je Valentijn? Een Valentijn kan iedereen zijn, je broer, zus, vriend, vriendin, moeder, nicht, iedereen van wie je houdt en wie je ontzettend waardeert. Ik word altijd super blij met het krijgen van een prachtige bos bloemen, omdat ik daar  echt dagen lang van kan genieten!

IMG_2899

Materiële spullen zijn natuurlijk leuk om te krijgen, maar een onvergetelijke herinnering geven ter ere van de liefde komt beter tot zijn uiting in een onvergetelijke Citytrip of weekendje weg. Reizen verrijkt je hart en ziel, je ontdekt nieuwe plekken, voelt je vrij en ongedwongen en doet dingen die je in je eigen stad niet zo snel zou doen. Ik ben veel productiever op reis omdat ik echt álles wil zien in een kort tijdsbestek. Een weekend leent zich perfect voor een bezoek net over de grens van ons mooie kikkerlandje.

korenlei_gent

Om je valentijn te verassen dit jaar, raad ik een weekendje weg aan naar de prachtige Belgische stad Gent, die volgens Lonely Planet een van de best bewaarde geheimen van Europa is. Gent heeft alles wat je hartje begeert tijdens deze liefdevolle trip. Ik neem je mee langs dé hotspots van Gent, from a locals point of view! In slechts twee uur tijd vanaf Utrecht reis je af naar onze zuiderburen, eenmaal aangekomen kan de pret beginnen. Wil je nog een kleinigheidje scoren voor je Valentijn? Struin dan de winkelboulevard af van Gent waar je hippe en moderne winkels vindt zoals Zoot, Black Balloon, Rewind Store en La Fille D’O. Ook voor een kleiner budget is het hier goed vertoeven. Elke vrijdag tot en met zondag kun je je vermaken op de relaxte rommelmarkt Bij St. Jacobs in hartje centrum.

patershol_feesten_gent7

Culinair genieten is de primaire behoefte van iedere Gentenaar, je zult hier zeker met gevulde buik vertrekken. Van broodjeszaken, banketbakkers met de lekkerste zoetigheden tot de Haute Cuisine van de Franse keuken, er is voor ieder wat wils! Paters hol is het leukste en meest bourgondische gedeelte van Gent, deze wijk is rijk aan talloze restaurantjes en café’s. Zin om lekker te tafelen met je lief? Japans, Thais, Italiaans of gewoon lekker ouderwets Vlaams, het kan hier allemaal. Wanneer je bent bijgekomen van al het heerlijke eten, biedt Gent nog een waslijst aan uitgaansgelegenheden: Trefpunt, Charlatan, Video, De Verenigde Muze, Minor Swing en Boven de Grijze Wolken. Kortom, Gent zal je verrassen en verstelt doen staan tijdens een romantisch Valentijnsweekend. 

Happy Valentine!🌹


Eén reactie op “Een romantisch stedentripje”

  1. […] nightlife.. de fijne dingen van het leven komen allemaal bijeen in Gent. Je kon in mijn ‘valentijnstip‘ artikel al lezen wat Gent allemaal te beiden heeft, maar ik neem jullie in deze post mee […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Elke dag hoort Den Haag er wat mij betreft steeds een stukje meer bij.. en dan bedoel ik “bij” the hip & happening restaurantjes, hotspots, bars en café’s. Natuurlijk zit Den Haag al bomvol goeie adresjes (om een paar te noemen: Milú, Pastanini, Little V, Triana, Café Pistache en newly opened Jamey Bennet) en het ontbreekt […]

  Okay, met een beetje schaamte schrijf ik deze eerste zin in drie maanden (!!) tijd. Ja.. het is écht zo lang geleden dat ik voor het laatst iets op mijn blog publiceerde. Waar ik in die tijd bijna alleen schreef over de Haagse must-sees, is een personlijk, reis, of ander artikel lange tijd uitgebleven. […]

Ik neem je elke vrijdag mee naar de 3 leukste events en festivals van Den Haag & Scheveningen. En dat allemaal onder de noemer ‘weekend must-sees’, van hippe food events en muzikale belevenissen tot unieke marktjes en alles er tussen in! Dit weekend op het menu; it’s all about food & good vibes!

Ik neem je elke vrijdag mee naar de 3 leukste events en festivals van Den Haag & Scheveningen. En dat allemaal onder de noemer ‘weekend must-sees’, van hippe food events en muzikale belevenissen tot unieke marktjes en alles er tussen in!  Dit weekend op het menu;  dansbare feestjes, storytelling & een nieuwjaarsborrel. Boterhard De 6e editie […]