Review: DB Naturals Monoï Oil - My Curly Way

Review: DB Naturals Monoï Oil

maandag, februari 2nd, 2015

monoioil

1e kennismaking Monoi oil

Een aantal weken geleden ontving ik een mailtje van de lieve Chanyn, een van de oprichtsters van Double Beauty. Ik was blij verrast met haar aanbod om een van hun eigen producten uit de DB Naturals lijn voor ze te testen. Enkele dagen ervoor had ik bij Macblogster al een review gespot over de pure wonderolie uit Tahiti. Zelf had ik er nog niet eerder van gehoord, maar toen ik Monoï Oil had gegoogeld was mijn interesse direct gewekt. Talloze websites prijzen deze olie aan als dé schoonheidsolie voor iedere vrouw.

Gedurende twee weken testte ik het op mijn huid en haar en ik kan jullie nu al vertellen dat ik helemaal om ben! 

mcw - monoi oil1

Wonderolie uit Tahiti

Er bestaan schoonheidsgeheimen die al eeuwenoud zijn, Monoï Oil is een van die goed bewaarde geheimen die nu langzaam zijn intrede vind in de Westerse gemeenschap. De Tahitaanse vrouw zweert bij de wonderolie en gebruikt het al decennia lang tegen uitslag, eczeem en voor heerlijke massages. Er zijn twee ingrediënten die deze olie kenmerken: pure natuurlijke kokosolie (Cocos Nucifera) en de Tiaré bloem (Gardenia Tahitensis). De natuurlijke olie voedt, verzorgt en herstelt  huid en haar, gelijktijdig wekt de geur van de Tiaré bloem een gevoel van totale ontspanning op.  Monoï Oil is een uniek en exclusief product, wat alleen uit Tahiti komt. 

mcw - monoi oil3

1e indruk

Het flesje heeft een handig formaat wat makkelijk mee te nemen is en ligt goed in de hand. Het logo van DB Naturals is subtiel en de tiaré bloem versiert de voorkant van de fles. Ik vind het een erg fijn klein flesje, wat makkelijk mee te nemen is tijdens een weekendje weg of voor op reis. Wat me daarnaast opviel is de lijst van natuurlijke ingrediëntencocos nuclear oil, brassica campesitris (rapeseed) seed oil, ole europaea fruit oil, gardenia tahitensis flower, parfum, tocopherol. Zonder parabenen, sulfaten of andere conserveringsmiddelen, puur natuurlijk en organisch. 

Waarvoor kun je Monoi oil gebruiken?

Monoï de Tahiti Oil van DB Naturals kan voor vele dingen gebruikt worden, hieronder heb ik alles op een rijtje gezet:

Als haarmasker of deep conditioner, voor droog, dof, beschadigd en krullend haar
Pre-poo methode (om je haar voor te bereiden om gewassen te worden)
Om droge haar punten te hydrateren (LOC methode)
Dagelijks te gebruiken als ultieme moisturizer voor je haar
Lichaamsolie/massageolie voor ieder huidtype (speciaal voor de gevoelige huid)
Tanning product, Monoï Oil draagt bij aan een intensievere teint en helpt deze langer te behouden
Tot slot kan Monoï oil gebruikt worden als luxueuze badolie en als subtiele parfum 

mcw - watermerk1

Ervaring na gebruik

Na twee weken Monoï oil te gebruiken (voornamelijk op mijn huid) kan ik zeggen dat ik totaal verliefd ben op dit product. Ten eerste ruikt het hemels, naar bloemen, kokos met een zoete ondertoon. Net zomer in een flesje en de geur blijft de hele dag subtiel hangen. Daarbij lijkt de olie in eerste instantie vettig, maar de olie trekt juist snel in en laat je huid heerlijk gevoed achter. Voor mijn huid is het de ideale olie, die er zelfs voor zorgt dat mijn huid op de koudste winterdagen gehydrateerd blijft. Monoï Oil geeft mijn krullen juist nu de nodige hydratatie en extra glans die het nodig heeft. Zodra ik het erin heb gesmeerd voel ik mijn krullen zacht worden. Normaal houd ik niet van olie in mijn haar (zelfs geen kokosolie) omdat het mijn krullen ontzettend kroezig maakt, maar deze olie is perfect te gebruiken voor de LOC methode. 

Mocht je zelf Monoï Oil kopen, let dan goed op het percentage pure Monoï olie! Bij veel beauty winkels zit er namelijk maar 2% in. Daarom is de Monoï Oil van DB Naturals een nieuwe favoriet van mij, omdat ze keuze hebben uit 100% pure Monoï oil of 50%. De enige opmerking die ik heb over dit product is dat de olie met wat moeite uit de fles komt. Het is een spray flacon, maar er komt weinig uit. Na een paar dagen testen volgde ik het advies van Chanyn op, gewoon de fles even opwarmen in een kom met warm water zodat de kokosolie langzaam vloeibaar wordt. Op deze manier komt de pure olie moeiteloos uit de fles.  

Double Beauty’s eigen productenlijn:DB Naturals

De tweelingzussen Chanyn en Chanaz zijn met hun eigen merk DB Naturals de eersten die Monoï de Tahiti olie in pure vorm aanbieden op de Nederlandse markt. Ze hebben als missie de vrouw van deze tijd te voorzien van eerlijke, écht natuurlijke cosmetica in de meest pure vorm mogelijk. DB Naturals heeft twee soorten pure Monoï Oil uit Tahiti in hun assortiment en kun je online bestellen via www.doublebeauty.nl:

Pure Monoï de Tahiti Oil (99% puur) 100ml €16,95
Monoï de Tahiti Oil Spray (50% puur)  100 ml €14,95
Monoï de Tahiti Oil Travelsize (100% puur) 25 ml €6,95

mcw - monoi oil

Zolang de lente nog even op zich laat wachten, ben ik wel even zoet met deze vakantie in een flesje. 

I’m in ! 

Q| zijn jullie al bekend met Monoï oil en waar gebruiken jullie het voor? Let me know.

Liefs,


4 reacties op “Review: DB Naturals Monoï Oil”

  1. […] Wil je meer weten over monoi oil? Check dan mijn post over deze Tahitiaanse wonderolie op mycurlyway! […]

  2. […] Begin dit jaar schreef ik al over de wondere werking van Monoï Oil op mijn eigen blog (hier te lezen): […]

  3. schenk schreef:

    waar is het verkrijgbaar de olie de tiaré bloem
    (olie)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Elke dag hoort Den Haag er wat mij betreft steeds een stukje meer bij.. en dan bedoel ik “bij” the hip & happening restaurantjes, hotspots, bars en café’s. Natuurlijk zit Den Haag al bomvol goeie adresjes (om een paar te noemen: Milú, Pastanini, Little V, Triana, Café Pistache en newly opened Jamey Bennet) en het ontbreekt […]

  Okay, met een beetje schaamte schrijf ik deze eerste zin in drie maanden (!!) tijd. Ja.. het is écht zo lang geleden dat ik voor het laatst iets op mijn blog publiceerde. Waar ik in die tijd bijna alleen schreef over de Haagse must-sees, is een personlijk, reis, of ander artikel lange tijd uitgebleven. […]

Ik neem je elke vrijdag mee naar de 3 leukste events en festivals van Den Haag & Scheveningen. En dat allemaal onder de noemer ‘weekend must-sees’, van hippe food events en muzikale belevenissen tot unieke marktjes en alles er tussen in! Dit weekend op het menu; it’s all about food & good vibes!

Ik neem je elke vrijdag mee naar de 3 leukste events en festivals van Den Haag & Scheveningen. En dat allemaal onder de noemer ‘weekend must-sees’, van hippe food events en muzikale belevenissen tot unieke marktjes en alles er tussen in!  Dit weekend op het menu;  dansbare feestjes, storytelling & een nieuwjaarsborrel. Boterhard De 6e editie […]