Happy new year! - My Curly Way

Happy new year!

zondag, januari 11th, 2015

31 december poste ik op Facebook:
“read more. write better. worry less. cook good food. smile a lot. love like crazy. meet new souls. appreciate every little thing. create more. wear more dresses. enjoy the journey & make mistakes from which you’ll grow positively”

Goede voornemens enzo

Processed with VSCOcam with c1 preset
 

Happy new year!

Afscheid nemen van het oude jaar en het verwelkomen van het nieuwe brengt altijd de nodige zelfreflectie en goede voornemens met zich mee. Tenminste.. voor mij wel. Some say cliché, waar ik persoonlijk niets tegen heb, omdat ze puur en eerlijk zijn – ook al schort het soms aan originaliteit. De komst van het nieuwe jaar heeft ook mij weer laten nadenken over het voorgaande jaar; wat voor bijzondere dingen heb ik meegemaakt? Wat heb ik geleerd? Wat wil ik volgend jaar beter doen? Wat wil ik bereiken.. en beter nog hóe ga ik dat realiseren? Er zijn altijd van die new years resolutions waar ik met vol enthousiasme aan begin en helaas niet langer dan 30 dagen volhoud. Dit jaar wordt anders! (uh-uh) want dit keer ga ik gedisciplineerd en strict te werk. Een doel stellen is makkelijk, maar daar tegenover moet ook een deadline staan. Vandaar dat veel goede voornemens niet aanhouden, het moet namelijk in je dagelijkse routine geïntegreerd worden.

Voor dit jaar heb ik besloten dat ik eindelijk:

leer longboarden
gitaar leer spelen
kan koken als Jamie O.
minder geld uitgeef aan kleding
slim leer winkelen en minder verspil (kleding/eten)
vrijwilliger word bij een NGO
ga surfen op Scheveningen
elke dag braaf mijn dagboek bijhoud

Binnenkort ga ik mijn agenda volmaken met deadlines per ambitie. Voor mij helpt het enorm als ik voor elke ambitie bijvoorbeeld 8 à 10 weken uittrek. “Slim winkelen en minder verspillen” is een ambitie die ik gedurende het hele jaar wil ontwikkelen, maar bij “gitaar spelen” stel ik mezelf wel het doel dat ik het onder de knie wil hebben voor juni 2015.

Wat vind jij van goede voornemens en werkt het voor jou als je een deadline stelt?

Ben benieuwd naar jullie reacties!
Wish me luck 😉

 

2 reacties op “Happy new year!”

  1. […] over de helft van het jaar.. en precies een half jaar geleden dat ik mijn goede voornemens lijstje met jullie deelde. Dus leek het me meer dan goed om terug te blikken op de doelen die ik […]

  2. Maillot Chelsea schreef:

    I am so grateful for your article.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Elke dag hoort Den Haag er wat mij betreft steeds een stukje meer bij.. en dan bedoel ik “bij” the hip & happening restaurantjes, hotspots, bars en café’s. Natuurlijk zit Den Haag al bomvol goeie adresjes (om een paar te noemen: Milú, Pastanini, Little V, Triana, Café Pistache en newly opened Jamey Bennet) en het ontbreekt […]

  Okay, met een beetje schaamte schrijf ik deze eerste zin in drie maanden (!!) tijd. Ja.. het is écht zo lang geleden dat ik voor het laatst iets op mijn blog publiceerde. Waar ik in die tijd bijna alleen schreef over de Haagse must-sees, is een personlijk, reis, of ander artikel lange tijd uitgebleven. […]

Ik neem je elke vrijdag mee naar de 3 leukste events en festivals van Den Haag & Scheveningen. En dat allemaal onder de noemer ‘weekend must-sees’, van hippe food events en muzikale belevenissen tot unieke marktjes en alles er tussen in! Dit weekend op het menu; it’s all about food & good vibes!

Ik neem je elke vrijdag mee naar de 3 leukste events en festivals van Den Haag & Scheveningen. En dat allemaal onder de noemer ‘weekend must-sees’, van hippe food events en muzikale belevenissen tot unieke marktjes en alles er tussen in!  Dit weekend op het menu;  dansbare feestjes, storytelling & een nieuwjaarsborrel. Boterhard De 6e editie […]