Keniaans superfood - My Curly Way

Keniaans superfood

zaterdag, december 20th, 2014

 

6829525538_692288c3bf_o

Al vaak heb ik geschreven over de welbefaamde superfoods, die meestal van ver lijken te komen; Zuid-Amerika, India, China noem maar op! In Kenia kunnen ze d’r ook wat van, maak kennis met moringa oleifera.

In Kenia zijn ze gek op voedingssupplement, een van die hypes is moringa oleifera. De blaadjes en wortels van deze boom bevatten waardevolle voedingsstoffen, en steeds meer mensen strooien de verpulverde blaadjes ervan over hun eten. De snel groeiende groep gebruikers zweert bij moringa, vooral omdat het zo betaalbaar is. Moringa Oleifera (MO) staat ook wel bekend als wonderboom en komt vooral voor in tropische en subtropische gebieden met een steppeklimaat. De bladeren en vruchten van de moringa oleifera hebben een hoge voedingswaarde en medicinale eigenschappen, zo worden de bladeren in Zuid-Amerika gebruikt om ondervoeding tegen te gaan. Moringa wordt tegenwoordig op grote schaal gekweekt in Kenia en begint zijn weg te vinden in de Westerse wereld.

moringa-oleifera

Het medicijnkastje van moeder natuur

In de wintermaanden heeft ons lichaam vaak behoefte aan meer vitaminen en mineralen, moringa vult deze tekorten ideaal aan. Moringa oleifera is een van de meest bruikbare bomen ter wereld. Ze dankt de naam ‘wonderboom’ aan de waslijst superfood-waardige voedingsstoffen als: calcium, chloride, chroom, koper, fluor, ijzer, magnesium, fosfor, zink vitamine A, B, B2, B3, C, D, K en E. De eigenaresse van Botanic Treasures (Elizabeth Mbogo-Mwendah) zegt dat moringa (nog) zo goedkoop is, omdat ze het product zo natuurlijk mogelijk houden.

7 jaar geleden ontdekte Mbogo-Mwendah moringa omdat ze na de geboorte van haar dochter bijna geen borstvoeding gaf. Een lokale boer wees haar op de superfood en haar baby kwam sindsdien niets meer te kort. De vraag naar moringa is zo hoog, dat Elizabeth het nauwelijks aan kan. Ik denk dat het niet lang meer duurt voordat deze ‘boom des levens’ zijn intrede zal maken in ons kleine kikkerlandje. Een handjevol zaken verkoopt moringa al online en het is verkrijgbaar in poeder vorm bij de Tuinen.

 

Bron: Oneworld.nl 


2 reacties op “Keniaans superfood”

  1. Thelea schreef:

    Op Curacao groeit dit bijna als onkruid! Mijn moeder is er helemaal dol op en heeft wat zakjes thee meegestuurd voor mijn broer en ik. Bij de Tuinen kan je het naast de poeder nu ook in thee-vorm krijgen! (Want om het elke maand vanuit Curacao te versturen is ook niet het allerhandigst.) Wat heb je een hoop kennis in dat kopje van je haha!

    • daynajacky schreef:

      Oe wauw! Dat lijkt me zo heerlijk he, als iets in overvloed groeit en je het gewoon kunt plukken van de straat (bij wijze van), Merk jij ook wat in je gezondheid ervan? Aaah thanks voor de tip! Ik wil het heel graag proberen. Haha gekkie, ik heb geen kennis ben alleen geïnteresseerd in van alles 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Elke dag hoort Den Haag er wat mij betreft steeds een stukje meer bij.. en dan bedoel ik “bij” the hip & happening restaurantjes, hotspots, bars en café’s. Natuurlijk zit Den Haag al bomvol goeie adresjes (om een paar te noemen: Milú, Pastanini, Little V, Triana, Café Pistache en newly opened Jamey Bennet) en het ontbreekt […]

  Okay, met een beetje schaamte schrijf ik deze eerste zin in drie maanden (!!) tijd. Ja.. het is écht zo lang geleden dat ik voor het laatst iets op mijn blog publiceerde. Waar ik in die tijd bijna alleen schreef over de Haagse must-sees, is een personlijk, reis, of ander artikel lange tijd uitgebleven. […]

Ik neem je elke vrijdag mee naar de 3 leukste events en festivals van Den Haag & Scheveningen. En dat allemaal onder de noemer ‘weekend must-sees’, van hippe food events en muzikale belevenissen tot unieke marktjes en alles er tussen in! Dit weekend op het menu; it’s all about food & good vibes!

Ik neem je elke vrijdag mee naar de 3 leukste events en festivals van Den Haag & Scheveningen. En dat allemaal onder de noemer ‘weekend must-sees’, van hippe food events en muzikale belevenissen tot unieke marktjes en alles er tussen in!  Dit weekend op het menu;  dansbare feestjes, storytelling & een nieuwjaarsborrel. Boterhard De 6e editie […]