Zanzibar - My Curly Way

Zanzibar

zondag, november 9th, 2014


image image-3 image-2 image-1

Paradise island

Sinds vorig jaar ben ik echt verslaafd aan de website Weflycheap.nl, dagelijks check ik de site voor de beste deals/vluchten/zonvakanties en citytrips! Alleen had ik nog nooit eerder iets geboekt op Weflycheap, totdat mijn beste maatje Kim een top deal zag naar het zonovergoten paradijs Zanzibar, tijdens de herfstvakantie. Voor onze tips en aanbevelingen… read on my friend!

Omdat we beiden maar 7 dagen vrij konden nemen van werk, besloten we in eerste instantie onze retreat dichtbij huis te zoeken. Portugal, Canarische Eilanden, Griekenland… toch gaven deze landen ons geen kriebels in de buik. Totdat we een almost too good to be true aanbieding zagen naar het prachtige eiland Zanzibar! Kim appte me meteen en vroeg wat ik zou vinden om daar heen te gaan – this was a no brainer – Twee weken voor vertrek hadden we deze deal naar Zanzibar onmiddellijk geboekt. 

Reef & Beach Resort, Jambiani

zanzibar

Verwelkomd door Masai krijgers die het lijflied van Tanzania “Jambo Bwana” zongen, kwamen we aan in een boven verwachting mooi resort. De warme zon begroette ons, een heerlijk zeebriesje lachte ons tegemoet en de palmbomen dansten mee in de wind. We verbleven aan de Oostkust van Zanzibar in het rustige en afgelegen plaatsje Jambiani. Zon, zee, bountystrand, heerlijk eten, entertainment.. what more do you want? Kim en ik dachten bij Zanzibar aan een Honeymoon eiland, maar niets is minder waar. In ons resort was het een mengelmoes van stelletjes, oudere partners en ook hele toffe meiden die alleen op reis waren, of samen met hun moeders. In het Noorden van Zanzibar zitten de luxueuze resorts voor echte honeymooners. Vlakbij ons dorpje lag Backpackers heaven Paje, waar vele feesten worden gegeven zoals Full moon en beach parties. Hier ontmoet je alles van toeristen, tot expats en Zanzibari’s (locals) zelf.

zanzibar

oneindige blauwe oceaan

Must see’s

Op een eiland zo mooi als Zanzibar, is er ook genoeg te beleven qua excursies en cultuur snuiven. Het eiland heeft een rijke historie van Arabieren die er hun kruiden en specerijen introduceerden, maar ook heeft Zanzibar een roerige geschiedenis meegemaakt vanwege de slavenhandel (tot 1873 was Zanzibar hét centrum van slavenhandel in heel Afrika!) Om de geschiedenis van Zanzibar te ontdekken, zijn wij naar Stone Town (de hoofdstad) gegaan. We hebben een mooie rondleiding gehad door alle smalle straatjes, prachtige huizen in Arabische en Indiase stijl en de welbekende vis- en vleesmarkten. Op de kruiden markt waande ik mij als een kind in een snoepwinkel – zo blij was ik! – De kruiden zijn zoveel goedkoper hier, vandaar dat ik veel heb ingeslagen. vanille, pure saffraan, nootmuskaat, kost allemaal niet meer dan 0,80 cent. Daarbij kun je op deze markt ook masala kopen, zodat je thuis de bekende Swahili gerechten na kunt (proberen) te maken.

Slave market

Na het shoppen, kwamen we aan bij het plein waar de voormalige slavenmarkt was. Dit plein heeft een diepe indruk op mij gemaakt, samen met de eerste Anglicaanse kerk in Afrika, die op deze plek is gebouwd ter nagedachtenis van de slaven. We werden rondgeleid op het plein waar nu een mooi gedenkbeeld staat. Ook zijn we in de ‘slave chambers’ geweest, wat echt het meest onbehagelijke en benauwde gevoel ooit gaf. Echter, mag je dit zeker niet missen tijdens een trip naar Zanzibar!

memorial slave market, Stone Town

Surf Zanzibar

Naast al het cultuur gesnuif, kruiden & specerijen tripjes kun je ook heerlijke boottripjes maken naar onbewoonde stukjes eiland. We hebben een volle dag op de boot vertoeft en ook gesnorkeld. Als kers op de taart, werden we verwend met een lunch waar menig Robinson-kandidaat jaloers op zou zijn! Dit was beter dan de samensmelting ;).

 

kreeft-eten-bbq

het samensmeltings-buffet

 

IMG_0574 IMG_0577

Naast de boottrip hadden Kim en ik ook een SUP dag gepland (Stand Up Paddling). De trip voerde ons door de mangrove en zo de open zee op, wat en heerlijke afsluiter was dit van een fantastische vakantie. 

Zanzibari Cuisine

Tot slot, is het eten op Zanzibar echt geweldig en een genot voor je smaken pallet.  Door de invloeden van de Portugese, Chinese, Arabische, Indiase en Swahili keuken, heeft de Zanzibar keuken een heerlijke mix van multi-culti culinaire hoogstandjes. Seafood is #1 op het eiland: kreeft, krab, inktvis, calamari, garnalen, tonijn is er in overvloed! Daarnaast zijn de kruiden en specerijen hetgeen wat elk gerecht uit de Zanzibari keuken zijn unieke smaak geven. Alleen al voor het eten zou ik terug gaan.. 

Hebben jullie wel eens iets geboekt via Weflycheap? Ik ben mijn volgende trip alweer aan het plannen hoor!

X liefs,


8 reacties op “Zanzibar”

 1. Dwight smith schreef:

  Wow Dayna, very well written and beautifully told story. I think most people reading this will get the urge to book a flight immediately. Maybe you should consider becoming a free lance writer for travel magazines. You could submit this article and see what the reaction would be be. You might be surprised.

  I really enjoyed reading about what Zanzibar has to offer and like that you included relevant pictures as well to help with the story.

  Good Job!

  • daynajacky schreef:

   So sweet thanks daddy! Thanks for the huge compliment – makes me very proud.
   Great to hear you liked it. I know I would book a flight directly back to Zanzibar 🙂
   So if I can inspire others to do so, that makes me happy.

   I will show you more pictures that’ll emphasize the beauty of Zanzibar!

   Groetjes!

   X

 2. Home of Daisies schreef:

  Wow krijg meteen zin om te boeken! Ga die site zeker onthouden, aangezien ik aankomende oktober ook last minute een honeymoon wil boeken 😄 hele fijne foto’s, lijkt me een goede combi van relaxen en cultuur. Xo Daisy

 3. Home of Daisies schreef:

  Wow krijg meteen zin om te boeken! Ga die site zeker onthouden, aangezien ik aankomende oktober ook last minute een honeymoon wil boeken 😄 hele fijne foto’s, lijkt me een goede combi van relaxen en cultuur. Xo Daisy

 4. Rowan schreef:

  Oh wauwww! Ziet er heel goed uit en mooi verslag! Heb nu ook wel zin in een vakantie!
  X Rowan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Elke dag hoort Den Haag er wat mij betreft steeds een stukje meer bij.. en dan bedoel ik “bij” the hip & happening restaurantjes, hotspots, bars en café’s. Natuurlijk zit Den Haag al bomvol goeie adresjes (om een paar te noemen: Milú, Pastanini, Little V, Triana, Café Pistache en newly opened Jamey Bennet) en het ontbreekt […]

  Okay, met een beetje schaamte schrijf ik deze eerste zin in drie maanden (!!) tijd. Ja.. het is écht zo lang geleden dat ik voor het laatst iets op mijn blog publiceerde. Waar ik in die tijd bijna alleen schreef over de Haagse must-sees, is een personlijk, reis, of ander artikel lange tijd uitgebleven. […]

Ik neem je elke vrijdag mee naar de 3 leukste events en festivals van Den Haag & Scheveningen. En dat allemaal onder de noemer ‘weekend must-sees’, van hippe food events en muzikale belevenissen tot unieke marktjes en alles er tussen in! Dit weekend op het menu; it’s all about food & good vibes!

Ik neem je elke vrijdag mee naar de 3 leukste events en festivals van Den Haag & Scheveningen. En dat allemaal onder de noemer ‘weekend must-sees’, van hippe food events en muzikale belevenissen tot unieke marktjes en alles er tussen in!  Dit weekend op het menu;  dansbare feestjes, storytelling & een nieuwjaarsborrel. Boterhard De 6e editie […]