Bio.. Logisch! - My Curly Way

Bio.. Logisch!

woensdag, oktober 1st, 2014

We weten allemaal dat de groenten en fruit industrie pesticiden gebruiken om het eten er zo smakelijk mogelijk uit te laten zien. Want een appel waar beurse plekken op zitten kopen we niet zo snel toch? Wel is het zo dat biologische voeding vele malen gezonder voor ons is, alleen is dit nu de duurdere optie die niet iedereen zich kan veroorloven. Gelukkig is er een manier om budget bio shopping te doen!

Dankzij de ‘The Dirty Dozen & Clean Fifteen’ lijst, kun je met een kleiner inkomen toch nog gezond eten inslaan. Deze lijst is er een om niet te vergeten! De lijst bestaat uit de 12 meest en 15 minst bespoten groenten en fruit. Probeer dus zoveel mogelijk voeding te kopen die bij de 15 producten hoort waar minder gifstoffen inzitten.  The dirty dozen en clean fifteen geven aan welke groenten en fruitsoorten je prima non-biologisch kunt kopen in de locale supermarkt. Dankzij deze lijst hoef je helemaal niet diep in de buidel te tasten en kan een arme student ook genieten van healthy en lekkere producten.

The Clean Fifteen

Hieronder de lijst met de 15 minst bespoten groenten en fruit en die je dus prima non-bio kunt kopen: 

dirty-dozen-clean-15

 

Sinds kort probeer ik zelf zoveel mogelijk van de Clean 15 te kopen, omdat ik er simpel weg geen geld voor heb om alles bio te kopen en dat dus ook niet noodzakelijk is. De lijst helpt een ieder prima op weg in de supermarkt jungle en zorgt ervoor dat we zelf ook bewuster worden van wat we nu is dat we precies consumeren.

Q| Wat vinden jullie hiervan? Koop je zelf alles biologisch, of heb je er nooit zo over nagedacht? Ik ben benieuwd wat je vind, laat het me weten in de comments!

Liefs,


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Elke dag hoort Den Haag er wat mij betreft steeds een stukje meer bij.. en dan bedoel ik “bij” the hip & happening restaurantjes, hotspots, bars en café’s. Natuurlijk zit Den Haag al bomvol goeie adresjes (om een paar te noemen: Milú, Pastanini, Little V, Triana, Café Pistache en newly opened Jamey Bennet) en het ontbreekt […]

  Okay, met een beetje schaamte schrijf ik deze eerste zin in drie maanden (!!) tijd. Ja.. het is écht zo lang geleden dat ik voor het laatst iets op mijn blog publiceerde. Waar ik in die tijd bijna alleen schreef over de Haagse must-sees, is een personlijk, reis, of ander artikel lange tijd uitgebleven. […]

Ik neem je elke vrijdag mee naar de 3 leukste events en festivals van Den Haag & Scheveningen. En dat allemaal onder de noemer ‘weekend must-sees’, van hippe food events en muzikale belevenissen tot unieke marktjes en alles er tussen in! Dit weekend op het menu; it’s all about food & good vibes!

Ik neem je elke vrijdag mee naar de 3 leukste events en festivals van Den Haag & Scheveningen. En dat allemaal onder de noemer ‘weekend must-sees’, van hippe food events en muzikale belevenissen tot unieke marktjes en alles er tussen in!  Dit weekend op het menu;  dansbare feestjes, storytelling & een nieuwjaarsborrel. Boterhard De 6e editie […]