Hippe weckpotjes - My Curly Way

Hippe weckpotjes

zaterdag, september 20th, 2014

 

masonjar-weckpotje

 

De Ball Mason Jar (weckpotje) is in Amerika al bekend sinds 1900, die traditioneel gebruikt werd door oma’s en moeders om jam en marmelade mee te maken. Tegenwoordig zijn ze voor veel hippere doeleinden te gebruiken! Deze glazen potjes zijn immens populair geworden in een korte tijd. Op een handjevol blogs ben ik ze al tegengekomen, bij Culy bijvoorbeeld, die aankondigde dat de Mason Jar nu ook in Nederland te koop is. Enige minpuntje is, wanneer je ze in NL koopt, kost 1 potje alleen al €14. Als echte koopjesjager raadpleegde ik mijn goede vriend Ebay, en die gaf een aantal goede alternatieven. Zoals acht Ball Mason Jar’s voor maar €13! Alleen moet je je dan wel wagen tussen de leeuwen in de bieding poel van Ebay, en daar krijg ik eerlijk gezegd de zenuwen van. Mijn zoektocht ging verder en ik stuitte op een Buy it Now.  6 Ball Mason Jar’s voor maar liefst €14,80. Ze zijn dus super goedkoop te verkrijgen, alleen moet je wel 2 weken geduld hebben. Thanks Ebay.

Een andere optie is om ze via Sligro te kopen. De lieve mensen die werken bij een van mijn favoriete restaurants Little V, wezen me op deze tip. Op Pinterest en Tumblr vind je miljoenen DIY ideeën om de Mason Jar’s te recyclen. Ze dienen als bekers/glazen, vazen, lampen, opbergpotjes.. and what not! Gewoon even online surfen. Je zult versteld staan wat je allemaal met een simpel glazen potje kunt.

Wat vinden jullie van de Ball Mason? Ik krijg zelf spontaan zin om lekker te DIY’en.


5 reacties op “Hippe weckpotjes”

  1. Het ziet er echt super leuk uit!

  2. […] course, kan de Mason jar niet uitblijven. Heb je dat artikel gemist? Lees het dan hier. Tara (Old-Socks) heeft een waar kunstwerk gemaakt van de lege ball mason […]

  3. […] course, kan de Mason jar niet uitblijven. Heb je dat artikel gemist? Lees het dan hier. Tara (Old-Socks) heeft een waar kunstwerk gemaakt van de lege ball mason […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Elke dag hoort Den Haag er wat mij betreft steeds een stukje meer bij.. en dan bedoel ik “bij” the hip & happening restaurantjes, hotspots, bars en café’s. Natuurlijk zit Den Haag al bomvol goeie adresjes (om een paar te noemen: Milú, Pastanini, Little V, Triana, Café Pistache en newly opened Jamey Bennet) en het ontbreekt […]

  Okay, met een beetje schaamte schrijf ik deze eerste zin in drie maanden (!!) tijd. Ja.. het is écht zo lang geleden dat ik voor het laatst iets op mijn blog publiceerde. Waar ik in die tijd bijna alleen schreef over de Haagse must-sees, is een personlijk, reis, of ander artikel lange tijd uitgebleven. […]

Ik neem je elke vrijdag mee naar de 3 leukste events en festivals van Den Haag & Scheveningen. En dat allemaal onder de noemer ‘weekend must-sees’, van hippe food events en muzikale belevenissen tot unieke marktjes en alles er tussen in! Dit weekend op het menu; it’s all about food & good vibes!

Ik neem je elke vrijdag mee naar de 3 leukste events en festivals van Den Haag & Scheveningen. En dat allemaal onder de noemer ‘weekend must-sees’, van hippe food events en muzikale belevenissen tot unieke marktjes en alles er tussen in!  Dit weekend op het menu;  dansbare feestjes, storytelling & een nieuwjaarsborrel. Boterhard De 6e editie […]